Dé lokale en regionale nieuwssite

Beste bezoeker, Als journalist schrijf ik over actuele zaken. Deze blog heeft al miljoenen bezoekers verwelkomd. Hier vindt u alle, ruim 26.800, gepubliceerde artikelen, verschenen in landelijke, regionale en lokale dag- en weekbladen en magazines. Veel leesplezier! Mocht u onderwerpen aan de kaak willen stellen, neemt u dan contact met mij op: info@writing4u.nl. Foto's kunnen, tegen vergoeding, besteld worden via dit emailadres.

20 maart 2007

Safety Control wil schadeclaim indienen bij gemeente

Teylingen – Het bedrijf Safety Control heeft aangekondigd een schadeclaim in te dienen bij de gemeente Teylingen, dit blijkt uit correspondentie naar het gemeentebestuur toe. Het bedrijf houdt zich onder meer bezig met veiligheidsinspecties en in dat kader beoordeelden zij het afgeven van gebruiksvergunningen voor de gemeente. Op 11 juli 2006 kondigde het gemeentebestuur aan een schadeclaim bij Safety Control in te dienen, vanwege het niet op tijd afronden van vijftien van de 106 vergunningen.

door Joep Derksen

Bedrijfsleider Leo Pieters wil nog niet inhoudelijk ingaan op de situatie: “We hebben een brief gestuurd aan de gemeente en brandweer en hebben van beide partijen een bevestiging van ontvangst gekregen. Zij zullen zich beraden op een antwoord en zeer binnenkort komen ze met een reactie. Mijn advocaat adviseert me eerst te wachten op de officiële reactie van de gemeente zelf, voordat ik met de pers spreek.”

De schadeclaim van Safety Control vloeit voort uit onenigheden tussen de partijen in juli vorig jaar, toen bekend werd dat de gemeente een vergoeding wilde vragen van Safety Control. De loco secretaris zei indertijd: “Dit bedrijf heeft voor de toenmalige gemeente Sassenheim werkzaamheden verricht voor de afgifte van gebruiksvergunningen. Die werkzaamheden zijn nog niet in hun geheel afgerond, terwijl daar al wel voor betaald is.” De brandweer van Teylingen wilde op korte termijn het hele systeem van gebruiksvergunningen overnemen en dat verklaarde wellicht ook de haast die toenmalig waarnemend burgemeester Jos Staatsen had, om dit proces voor zijn vertrek op 28 augustus afgerond te hebben.

Pieters was vorig jaar al zeer verbaasd over de uitspraken van de gemeente Teylingen: “Het verhaal dat wij niet tijdig de gebruiksvergunningen hebben afgegeven is niet geheel correct.”

Ook de gemeente Teylingen onthoudt zich vooralsnog van commentaar, zo liet burgemeester Sander Schelberg weten: “We hebben hier te maken met een privaatrechterlijke zaak en dat willen we tussen de betrokken partijen afhandelen.”