Dé lokale en regionale nieuwssite

Beste bezoeker, Als journalist schrijf ik over actuele zaken. Deze blog heeft ruim 1,9 miljoen bezoekers verwelkomd. Hier vindt u alle, ruim 23.900, gepubliceerde artikelen, verschenen in landelijke, regionale en lokale dag- en weekbladen en magazines. Veel leesplezier! Mocht u onderwerpen aan de kaak willen stellen, neemt u dan contact met mij op: joepderksen@live.com. Foto's kunnen, tegen vergoeding, besteld worden via dit emailadres.

26 april 2007

‘Pas op, besmettelijk!’: luchtige klucht met humor gespeeld

Voorhout – De zaal in het Wapen van Voorhout was bijna uitverkocht voor de uitvoering van “Pas op, besmettelijk!” Het publiek had een heel plezierige avond bij deze voorstelling van Cultuur Verheft en veelvuldig waren lachsalvo’s te horen. Ook de acteurs leverden een uitstekende prestatie met het uitbeelden van de perikelen rond Jason Kingsley (Jan Piet Does), zijn denkbeeldige vrouw Lavinia, Jason’s verloofde Monica Channing (Anja v.d. Spek) en zijn baas Thomas Murdock (Jan Regeer). Ook Edith Wolvers, Frans Zandbergen en Brenda van Wieringen schitterden. Nathalie Wolvers stond als een volleerd actrice op de planken en het was niet aan haar af te zien dat ze haar debuut maakte.
Het bedrijf waar Jason Kingsley werkt, eist van de stafleden dat ze getrouwd zijn. Jason heeft over zijn burgerlijke staat gelogen en heeft zijn denkbeeldige vrouw, Lavinia, een zeer besmettelijke en ongeneeslijke ziekte toegedicht, om te verklaren waarom nooit iemand haar te zien krijgt. Bij toeval wordt in Jason’s bedrijf een middel ontdekt dat onmiddellijke genezing teweeg brengt. Zijn baas kondigt aan dat hij samen met de bedrijfsarts diezelfde avond nog Lavinia wil komen genezen en nu moet Jason in allerijl ergens een vrouw opduiken. In eerste instantie lukt dat niet, maar dan opeens zijn er drie meisjes die wel voor Lavinia willen spelen. De dokter vindt dat iedereen een pijnlijke injectie moet hebben om de 'besmetting' tegen te gaan...

Enkele bezoekers vroegen om een plaats op de eerste rij en ze kregen waar voor hun geld ook. Als Monica in sexy negligé verschijnt, laat Jason op niet mis te verstane wijze blijken dat hij verrast is. Thomas is een klassieke baas die met zijn autoritaire gedrag iedereen de stuipen op het lijf jaagt, maar eigenlijk zit er een welpenhart achter die leeuwenmond. De opmerking van de avond komt van Naomi op de vraag of zij ook een oplossing heeft voor alweer de volgende penibele situatie: “Ik draag alleen problemen aan, het is aan anderen om problemen op te lossen.”

Pas op, besmettelijk! is nog te zien op donderdag 26 april en zaterdag 28 april in het Wapen van Voorhout, Herenstraat 104. Kaartjes zijn verkrijgbaar aan de kassa, maar aangeraden wordt te reserveren via: 06 2719 3169. Aanvangstijd: 20:00 uur en de zaal is open vanaf 19:30 uur.