Dé lokale en regionale nieuwssite

Beste bezoeker, Als journalist schrijf ik over actuele zaken. Deze blog heeft ruim 1,9 miljoen bezoekers verwelkomd. Hier vindt u alle, ruim 23.900, gepubliceerde artikelen, verschenen in landelijke, regionale en lokale dag- en weekbladen en magazines. Veel leesplezier! Mocht u onderwerpen aan de kaak willen stellen, neemt u dan contact met mij op: joepderksen@live.com. Foto's kunnen, tegen vergoeding, besteld worden via dit emailadres.

30 april 2007

Plan gemeentewinkel bekend

Wethouder Kippers: ‘Er komt een pasjessysteem’

LISSE – Wethouder Jan Kippers (CDA) maakte dinsdag 17 april de bouwtekening openbaar van de situatie wanneer de gemeentewinkel in het gemeentehuis komt. De gemeenteraad moet nog haar toestemming geven, maar architectenbureau Kooij, Kleijn, Bosscher uit Heemskerk krijgt nu al de opdracht om deze variant definitief uit te werken.

Kippers vertelt over de plannen: ‘Naast drie aparte spreekkamers komt er een balie van de gemeentewinkel aan het publieksplein. De spiegelvijver weerkaatst het licht van het water uit de vijver die langs het gemeentehuis wordt aangelegd. Deze vijver zal zo’n twee meter breed en enkele tientallen meters lang zijn.’

Hij vervolgt: ‘De medewerkers zijn positief over deze plannen en we bouwen ook wat extra maatregelen in om het gemeentehuis veiliger te maken. Zo zal de trap naar boven niet meer openbaar toegankelijk zijn, maar komt er een pasjessysteem dat alleen geautoriseerde personen toelaat op de bovenste verdiepingen.’

De gemeenteraad heeft toestemming gegeven om de gemeentewinkel te bouwen voor een bedrag van 600.000 euro. Het ziet ernaar uit dat een toekomstige verbouwing van de raadszaal en de trouwzaal nog extra geld gaat kosten.