Dé lokale en regionale nieuwssite

Beste bezoeker, Als journalist schrijf ik over actuele zaken. Deze blog heeft ruim 1,9 miljoen bezoekers verwelkomd. Hier vindt u alle, ruim 23.900, gepubliceerde artikelen, verschenen in landelijke, regionale en lokale dag- en weekbladen en magazines. Veel leesplezier! Mocht u onderwerpen aan de kaak willen stellen, neemt u dan contact met mij op: joepderksen@live.com. Foto's kunnen, tegen vergoeding, besteld worden via dit emailadres.

20 juni 2007

Nieuw clubhuis voor volkstuinders van Elsgeest en de Voorruiters

VOORHOUT – Een voorbereidingstijd van 3,5 jaar kon op 16 juni eindelijk feestelijk afgerond worden. Met de onthulling van de naam “De Paardenbloem” werd het gebouw geopend waar de Voorruiters en Volkstuinvereniging Elsgeest hun nieuwe onderkomen hebben. De naam ‘Paardenbloem’ staat symbool voor de combinatie van twee verenigingen die het pand gebruiken: ‘Paard en bloem’.

door Joep Derksen

Blije gezichten waren alom te zien bij de meer dan 100 aanwezigen. Ze werden er door oud-burgemeester Cor de Ronde fijntjes op gewezen dat het kantje boord was dat dit clubhuis gebouwd kon worden dankzij de financiele steun van de voormalige gemeente Voorhout. Hij werd aangevuld door wethouder Wim Hollart: “En met dank aan Cor de Ronde zelf en ex-wethouder Paul van Riet die zich de blaren van de tong heeft moeten praten om Warmond en Sassenheim te overtuigen van het nut van het clubhuis.”

Nadat Frank Manders met twee cheques symbolisch 5.500 euro had overhandigd, werd onder luid applaus de naam ‘De Paardenbloem’ onthuld door De Ronde en Hollart.

Perry van der Ploeg kijkt trots rond in het clubhuisdeel van de Voorruiters: “Het gebouw is casco opgeleverd en we zijn vol gas gegaan. Zo’n 30 mensen hebben honderden van hun vrije uren in de afronding van het pand gestoken. Ik wil hen allemaal danken, maar als ik dan toch iemand met naam moet noemen, is het Bas van der Wal wel: hij is de afgelopen twee maanden lang iedere avond bezig geweest.” Van der Ploeg is helemaal tevreden over de gemeente en de buren: “We hebben fantastisch samengewerkt en hebben met dit clubhuis eigenlijk geen wensen meer.” Kan dat wel kloppen? Helemaal geen wensen meer? “Nou ja, op termijn zouden we wel een grotere parkeerplek willen, want op de woensdagen staat het hier altijd vol met trailers en hebben we er eigenlijk te weinig parkeerruimte voor.”

Bart Vonk is een gelukkige gebruiker van een van de volkstuintjes en is zeer tevreden met de ruimte: “Mooi terras en binnen is het lekker ruim. Na hard werken in je tuin, nodigt dat terras in ieder geval uit om te gaan zitten.”