Dé lokale en regionale nieuwssite

Beste bezoeker, Als journalist schrijf ik over actuele zaken. Deze blog heeft ruim 1,9 miljoen bezoekers verwelkomd. Hier vindt u alle, ruim 24.000, gepubliceerde artikelen, verschenen in landelijke, regionale en lokale dag- en weekbladen en magazines. Veel leesplezier! Mocht u onderwerpen aan de kaak willen stellen, neemt u dan contact met mij op: joepderksen@live.com. Foto's kunnen, tegen vergoeding, besteld worden via dit emailadres.

22 juli 2007

Burgers sceptisch over vrije sluitingstijden

LISSE – Bewoners staan sceptisch tegenover de proef met vrije sluitingstijden voor de horeca. Dat werd dinsdag 3 juli duidelijk tijdens de gemeentelijke informatieavond hierover. Echter, sommige willen ‘uit angst voor represaillemaatregelen’ niet met naam en toenaam in de krant. In een email geven ze wel hun mening.

‘Wat de lage opkomst betreft, is het vreemd dat de burgermeester hierover verbaasd is. Deze lage opkomst komt niet alleen omdat omwonenden moe zijn van de strijd die niet te winnen is, maar in de krant werd vermeld dat de proef met de vrije sluitingstijden hoe dan ook, absoluut, doorgaat ondanks dat uit peilingen bleek dat een meerderheid van omwonenden tegen is! Wat heeft het dan nog voor zin om naar zo'n bijeenkomst te gaan? Geluisterd wordt er toch niet!’

Wij vinden het überhaupt triest dat plannen als een vrije sluitingstijd ter discussie staan daar wij herhaaldelijk in gesprekken met burgermeester en politie hebben aangegeven dat dit niet de kern van het probleem is. Het probleem is namelijk een van de uitbaters zelf. Als hij zich aan de regels van het in 1998 ondertekende convenant houdt, zouden dit soort maatregelen helemaal niet nodig zijn.

Ook hebben wij door de jaren heen, herhaaldelijk aangegeven dat verruiming van de sluitingstijden voor ons een groot horror scenario is. Wij hebben namelijk al de hele nacht te maken met de betreffende zaak. Is het niet een terras dat midden in de nacht wordt opgebouwd, dan is het wel personeel dat een uur later met veel bombarie naar huis gaat. Wij hebben dus al de hele nacht door last van mensen op straat die zich niet weten te gedragen.

Ook moge duidelijk zijn dat wij totaal geen vertrouwen hebben in een nieuw convenant. De uitbater wordt al jarenlang gewezen op het feit dat hij overlast veroorzaakt en dat hij hier wat tegen moet doen. Hij komt keer op keer met loze beloftes en tegelijkertijd blijven maatregelen van de gemeente uit.’