Dé lokale en regionale nieuwssite

Beste bezoeker, Als journalist schrijf ik over actuele zaken. Deze blog heeft al miljoenen bezoekers verwelkomd. Hier vindt u alle, ruim 26.500, gepubliceerde artikelen, verschenen in landelijke, regionale en lokale dag- en weekbladen en magazines. Veel leesplezier! Mocht u onderwerpen aan de kaak willen stellen, neemt u dan contact met mij op: info@writing4u.nl. Foto's kunnen, tegen vergoeding, besteld worden via dit emailadres.

31 augustus 2007

40 hectare duin

STREEK – Tijdens de start van het project Natuurherstel van de Amsterdamse Waterleidingduinen deden zich een paar opmerkelijke zaken voor. Zo kieperde op het moment dat Joop Evertse, de water-gedeputeerde van Zuid-Holland, begon te spreken over de derde fase van het project die gepland staat voor het jaar 2010, een dienblad met champagneglazen om. Een ironische symboliek, zo leek het.

De projectleider die tot anderhalf jaar geleden betrokken was bij het project, Ellen Kool, werd gevraagd hoeveel hectare van de duinen nu in feite onder water komt te staan. “Dat weet ik niet meer; 40 of 60 hectare”. De journalist besloot het toch maar even na te vragen bij de huidige projectleider Luc Geelen, die kon vertellen dat er 30 tot 40 hectare water bijkomt: “30 hectare aan vochtige duinvalleien plus een aantal hectaren aan overloopgebieden met onder meer rietmoeras.” Na deze informatie gehoord te hebben adviseerde Kool de journalist: “Schrijf nou maar 40 hectare op, anders lopen we de Europese subsidie mis!”