Dé lokale en regionale nieuwssite

Beste bezoeker, Als journalist schrijf ik over actuele zaken. Deze blog heeft al miljoenen bezoekers verwelkomd. Hier vindt u alle, ruim 26.800, gepubliceerde artikelen, verschenen in landelijke, regionale en lokale dag- en weekbladen en magazines. Veel leesplezier! Mocht u onderwerpen aan de kaak willen stellen, neemt u dan contact met mij op: info@writing4u.nl. Foto's kunnen, tegen vergoeding, besteld worden via dit emailadres.

09 augustus 2007

Bollenschuur behouden

LISSE – De voormalige bollenschuur gelegen op het terrein van Achterweg-Zuid 56, ook wel bekend als ‘Grotenhof’ blijft behouden. Hoewel de bollenschuur niet op een monumentenlijst staat, hebben eigenaar Jan Zwaan en architect Hans van Egmond toch een (nieuwe) bouwtekening ingediend bij de monumentencommissie waaruit blijkt dat de bollenschuur behouden blijft voor het nageslacht.

In de vergadering van de monumentencommissie pleitten de leden voor het in stand houden van de voormalige bollenschuur. ‘De sloop hiervan ligt wat gevoeliger. Met name de typische raamstructuur en de bloememblemen op de kopse kant zijn zeer bijzonder. Voor het aanzicht van het landgoed is het belangrijk de bollenschuur in stand te houden.’ Hoewel er geen verplichting was om deze bollenschuur te behouden, zegde Van Egmond toe nogmaals naar de schuur te kijken: ‘We zullen er iets moois van maken’, voegde hij eraan toe. Uit de bouwtekeningen blijkt dus dat dit inderdaad gelukt is.