Dé lokale en regionale nieuwssite

Beste bezoeker, Als journalist schrijf ik over actuele zaken. Deze blog heeft al miljoenen bezoekers verwelkomd. Hier vindt u alle, ruim 26.500, gepubliceerde artikelen, verschenen in landelijke, regionale en lokale dag- en weekbladen en magazines. Veel leesplezier! Mocht u onderwerpen aan de kaak willen stellen, neemt u dan contact met mij op: info@writing4u.nl. Foto's kunnen, tegen vergoeding, besteld worden via dit emailadres.

28 augustus 2007

Broer en zus trouwen tegelijk

Eerste huwelijksinzegening Kaagsociëteit

DE KAAG – Een dubbele bruiloft vond vrijdag 17 augustus plaats op de Kaagsociëteit. Michelle van der Zijde (32) gaf haar jawoord aan Joep Vogel (36) en Michelle’s broer Max (29) bevestigde zijn eeuwige trouw aan Susanne Veldhoven (33). Voor geheel Teylingen was deze dubbele gebeurtenis een uniek moment, dat werd bijgewoond door 140 familieleden, vrienden en bekenden. De locatie zelf was ook bijzonder, want het was voor de Kaagsociëteit de eerste keer dat er een huwelijksinzegening plaatsvond, nadat deze unieke locatie op 1 januari door de gemeente Teylingen als officiële trouwlocatie is aangewezen.

‘Michelle en Joep zijn gekoppeld door een collega van Joep en hun eerste sms-contact was op 14 februari 2003: Valentijnsdag’, zo vertelt Puck van der Wansem, ceremoniemeester samen met Mariska Meinsing en vriendin van beide paren. ‘Het was bij hun daaropvolgende date direct liefde op het eerste gezicht. Op Michelle’s verjaardag, 24 juli 2006, heeft Joep haar hand gevraagd.’

Croissantjes

Max en Susanne hebben elkaar heel modern via het internet ontmoet: op 3 september 2004 matchte de datingsite D-Date hen en dat was zeer succesvol, blijkt nu. Susanne liet bij het nieuws van de trouwplannen van Michelle en Joep weten dat ze niet echt haar oren naar had om te trouwen, maar dat veranderde tijdens een vakantie in september vorig jaar. In een zak croissantjes vond ze een ring en prompt lag Max voor haar op de knieën.

Op de trouwdag kwamen de bruidsparen heel toepasselijk aan op een bootje, waarbij ze door alle aanwezigen met applaus werden ontvangen. Drie vriendinnen zongen ‘Close to you’, de bruiden werden naar hun aanstaande echtgenotes gebracht en Susanne pinkte voordat de plechtigheid begon al een traantje van ontroering weg.

Feest

Babs (bijzonder ambtenaar burgerlijke stand) Carla Waarsenburg – de Vos hield twee prachtige speeches en richtte zich ook tot de families van beide zijden. Na afloop van de plechtigheden volgde een toost en konden de aanwezigen genieten van de grote bruidstaart: met twee bruidspaartjes erop. Later op de dag en in de avond ging iedereen compleet uit het dak met de barbecue en het aansluitende feest waar meer dan 200 mensen waren. Michelle en Joep komen bij van het zweren van de eeuwige trouw op hun huwelijksreis naar Canada. Max en Susanne aan de andere kant blijven thuis om hun babykamer in te richten: een nieuwe Van der Zijde-generatie maakt zijn/haar opwachting!