Dé lokale en regionale nieuwssite

Beste bezoeker, Als journalist schrijf ik over actuele zaken. Deze blog heeft al miljoenen bezoekers verwelkomd. Hier vindt u alle, ruim 26.800, gepubliceerde artikelen, verschenen in landelijke, regionale en lokale dag- en weekbladen en magazines. Veel leesplezier! Mocht u onderwerpen aan de kaak willen stellen, neemt u dan contact met mij op: info@writing4u.nl. Foto's kunnen, tegen vergoeding, besteld worden via dit emailadres.

09 augustus 2007

‘Juli was een nattegolf’

NOORDWIJK – Vorige maand was de op een na natste julimaand in 150 jaar en stond in schril contrast met juli 2006, toen er een wekenlang durende hittegolf boven het strand van Noordwijk hing. Reden genoeg voor de strandpaviljoenhouders om niet tevreden te zijn, zou je denken. Maar deze ondernemers houden de moed erin en bezien het weer grotendeels van de zonnige kant.

Het gezicht van De Zeemeeuw, Nelleke Klinkenberg, geeft haar mening: ‘Het was inderdaad jammer van het weer, maar bij ons maken we onze eigen zomer. Doordat we ook allerlei feestjes, bruiloften en teambuildingevenementen geven, zijn we minder afhankelijk van het weer.’ Ze kijkt omhoog naar de stralende zon die op 1 augustus scheen: ‘Maar zo’n dag als vandaag is natuurlijk goud waard!’, lacht Klinkenberg.

Mandy van Schie, medewerkster van Palm Plaza, verzuchtte over de weersomstandigheden: ‘Vorig jaar juli hadden we een hittegolf, maar afgelopen juli was het helemaal niets.’ Was het een nattegolf? ‘Ja, precies!’

Perry van Schie, eigenaar van de Strandgans: ‘Juli was inderdaad een dieptepunt qua weer, want het hoort in deze tijd van het jaar gewoon zomer te zijn. Het is nu begin augustus en het weer ziet er vooralsnog goed uit, maar een goede augustusomzet kan een slechte julimaand niet volledig compenseren.’