Dé lokale en regionale nieuwssite

Beste bezoeker, Als journalist schrijf ik over actuele zaken. Deze blog heeft al miljoenen bezoekers verwelkomd. Hier vindt u alle, ruim 26.800, gepubliceerde artikelen, verschenen in landelijke, regionale en lokale dag- en weekbladen en magazines. Veel leesplezier! Mocht u onderwerpen aan de kaak willen stellen, neemt u dan contact met mij op: info@writing4u.nl. Foto's kunnen, tegen vergoeding, besteld worden via dit emailadres.

09 augustus 2007

Nieuwe accommodatie voor Reflex

LISSE – De gemeentelijke gymnastiekzaal aan de Ruishornlaan wordt geschikt gemaakt als accommodatie voor tafeltennisvereniging Reflex. Wethouder Bas Brekelmans (VVD) wil de gemeenteraad vragen een krediet van 145.000 euro beschikbaar te stellen om dit mogelijk te maken, zo maakte hij dinsdag 17 juli bekend.

Nadat Reflex al tien jaar geleden de noodzaak van een eigen accommodatie aan het college van burgemeester en wethouders kenbaar had gemaakt, lijkt er nu schot te zitten in de ontwikkelingen. Op dit moment zit Reflex in een gymzaal aan de Heereweg, maar deze locatie kan slechts een beperkt aantal uren per week gehuurd worden. Hierdoor kan de vereniging al tijden geen nieuwe leden meer aannemen.

Brekelmans is enthousiast: ‘Het is schandalig dat dit tien jaar heeft moten duren, maar wij hakken nu de knoop door. Ik hoop dat de raad dit voorstel overneemt, zodat de clubaccommodatie geregeld kan worden. Bij de eerstkomende gemeenteraadsvergadering in september wil ik dit plan voorleggen. Het is overigens niet zo dat alleen de gemeente betaalt, want ook Reflex draagt bij door zelf werkzaamheden te verrichten aan de inrichting en afwerking voor een bedrag van 20.000 euro. Ik vind dit ook een voorwaarde: verenigingen moeten bij in soort omstandigheden ook zelfwerkzaamheid tonen.’

Als de gemeenteraad akkoord gaat, is de planning dat de nieuwe faciliteiten voor Reflex eind 2008 gereed zijn.