Dé lokale en regionale nieuwssite

Beste bezoeker, Als journalist schrijf ik over actuele zaken. Deze blog heeft al miljoenen bezoekers verwelkomd. Hier vindt u alle, ruim 26.400, gepubliceerde artikelen, verschenen in landelijke, regionale en lokale dag- en weekbladen en magazines. Veel leesplezier! Mocht u onderwerpen aan de kaak willen stellen, neemt u dan contact met mij op: joepderksen@live.com. Foto's kunnen, tegen vergoeding, besteld worden via dit emailadres.

31 augustus 2007

Nieuwe banen Oosthout doorstaan test glansrijk

VOORHOUT – Meer dan 400 tennissers namen deel aan het regulier KNLTB-toernooi dat plaatsvond bij Tennisclub Oosthout. De gehele vorige week werden in totaal 395 partijen gespeeld: door de week begonnen de partijen ’s avonds na het werk en het avondeten en vaak werden de tennisballen pas na middernacht opgeborgen. Het toernooi was ook de eerste grote testcase voor de nieuwe ondergrond die de tennisbanen hebben gekregen: het oude metacobeton is vervangen door een bodem van gemalen autobanden.

De baan heeft de proef glansrijk doorstaan, zo laat voorzitter Martin van der Waal weten: “Deze ondergrond is vriendelijk voor de gewrichten en we hebben nu echte all weatherbanen: ook met regen kunnen de spelers gewoon door blijven tennissen en de banen zijn twaalf maanden per jaar geopend.”

Rob Ubink is de expert op het gebied van de ondergronden en hij legt uit: “Twee jaar geleden hebben we een testbaan aangelegd voor deze toch redelijk experimentele ondergrond. We hebben alleen maar heel positieve reacties ontvangen, dus dit jaar hebben we alle banen dezelfde ondergrond gegeven. Ook hebben we drie minicourses aangelegd voor de jeugd, waarmee ze veel beter de technische onderdelen van het tennis kunnen oefenen. Zo krijgen ze meer feeling met de mogelijkheden die ze op de baan hebben. Onder meer met het kleurgebruik zijn deze minicourses zijn echt aangepast aan de trainingsmogelijkheden.”

Wil de tennisclub deze banen gebruiken om een sterkere jeugdafdeling te krijgen en zo over een aantal jaren ook competitief beter te kunnen scoren? “Plezier staat bij onze club voorop, maar we helpen zo ook mensen om te leren hoe ze prestatief het beste kunnen scoren. We hebben een trainingsprogramma genaamd ‘Tenniskids’ en dat wordt gevolgd door 280 kinderen, maar dat zijn zeker niet allemaal leden van onze club. Zo’n 130 kids zijn geen lid, maar kunnen wel kennis maken met het tennis.”

Voor meer informatie:
www.tp-oosthout.nl.