Dé lokale en regionale nieuwssite

Beste bezoeker, Als journalist schrijf ik over actuele zaken. Deze blog heeft al miljoenen bezoekers verwelkomd. Hier vindt u alle, ruim 26.700, gepubliceerde artikelen, verschenen in landelijke, regionale en lokale dag- en weekbladen en magazines. Veel leesplezier! Mocht u onderwerpen aan de kaak willen stellen, neemt u dan contact met mij op: info@writing4u.nl. Foto's kunnen, tegen vergoeding, besteld worden via dit emailadres.

24 augustus 2007

Restyling bestuurscentrum

VOORHOUT – De bezem wordt flink door het bestuurscentrum gehaald. Geen stoel staat meer overeind in de raadszaal en trouwzaal en zelfs de beeltenis van Koningin Beatrix is tijdelijk elders opgeslagen. Olga Bal, communicatieadviseur van de gemeente Teylingen, legt uit wat er aan de hand is.

Bal: “In de raadzaal zijn audiovisuele aanpassingen gedaan, maar ook komt er voor een bedrag van 150.000 euro een nieuw interieur en een nieuwe indeling. In het gangetje naar de raadszaal worden losse tegels vervangen door vloerbedekking. In de nieuwe opzet van de raadzaal is al rekening gehouden me de twee extra raadsleden die we de volgende raadsperiode zullen krijgen, omdat Teylingen nu meer dan 35.000 inwoners heeft.”

Uit de tekeningen blijkt, dat de publiekstribune ook aangepast wordt. Stonden er voorheen twee rijen stoelen achter elkaar, nu komen op een kleiner oppervlak 36 stoelen die in drie rijen en deels zelfs vier rijen dik opgesteld staan. Bal: “De hoeveelheid stoelen op de 'tribune' is ongeveer nog gelijk gebleven, maar door de nieuw aangelegde audiovisuele aanpassingen kunnen veel meer mensen de vergaderingen volgen via schermen in de trouwzaal en de kantine.”

Ze vervolgt: “Zowel de raads- als de commissievergaderingen zijn straks live te volgend via de website. Als alles goed gaat (en op tijd af is), is de eerste vergadering die te volgen is van de commissie Welzijn op 11 september.”
Ook de trouwzaal wordt opgekalefaterd: er komt een beamer en een scherm, alsmede nieuwe vloerbedekking en stoelen. Ook de kantine krijgt een beamer en een scherm, en daarnaast nog een likje verf. Wanneer de werkzaamheden precies zijn afgerond is op dit moment nog niet bekend.