Dé lokale en regionale nieuwssite

Beste bezoeker, Als journalist schrijf ik over actuele zaken. Deze blog heeft al miljoenen bezoekers verwelkomd. Hier vindt u alle, ruim 26.800, gepubliceerde artikelen, verschenen in landelijke, regionale en lokale dag- en weekbladen en magazines. Veel leesplezier! Mocht u onderwerpen aan de kaak willen stellen, neemt u dan contact met mij op: info@writing4u.nl. Foto's kunnen, tegen vergoeding, besteld worden via dit emailadres.

16 augustus 2007

Tegen sloop Hofje van Six

LISSE - De monumentencommissie heeft zich in haar vergadering uitgesproken tegen sloop van Kanaalstraat 34-42, ook bekend als het Hofje van Six. De eigenaar, de diaconie van de Hervormde Gemeente, diende dinsdag 31 juli een verzoek in om een definitieve uitspraak te doen naar aanleiding van de aanvraag van een sloopvergunning.
Mogelijk is het vervolg al bekend. Diaken Gerard van der Weijde deed op 31 mei van dit jaar tevergeefs een laatste oproep bij zijn presentatie aan de monumentencommissie om samen tot een oplossing te komen en gemeenschappelijk bouwplannen te ontwikkelen.
Van der Weijde liet indertijd aan duidelijkheid niets te wensen over: 'Sociale woningbouw is niet onze "core business". We willen ons richten op noodopvang voor mensen die snel een huis nodig hebben en nergens terecht kunnen. Daarnaast willen we een inloophuis creëren; een laagdrempelige huiskamer voor eenzame mensen. Dit gaat geld kosten en dat willen we opvangen door een klein stukje commerciële uitbating in de vorm van een winkel. Wat ons betreft mag de monumentenstatus van de hofjeswoningen af. We gaan nu eerst intern overleggen, maar als ons verzoek om een sloopvergunning wordt afgewezen, dienen we een schadeclaim in, die in de tonnen zal lopen.'