Dé lokale en regionale nieuwssite

Beste bezoeker, Als journalist schrijf ik over actuele zaken. Deze blog heeft al miljoenen bezoekers verwelkomd. Hier vindt u alle, ruim 26.500, gepubliceerde artikelen, verschenen in landelijke, regionale en lokale dag- en weekbladen en magazines. Veel leesplezier! Mocht u onderwerpen aan de kaak willen stellen, neemt u dan contact met mij op: info@writing4u.nl. Foto's kunnen, tegen vergoeding, besteld worden via dit emailadres.

29 september 2007

Criteria woningsplitsing

LISSE – Het college van burgemeester en wethouders zetten nieuw beleid op om randvoorwaarden op te stellen voor het splitsen van woningen. Dit kondigde wethouder Guus Mesman (PvdA) aan, naar aanleiding van een verzoek om een splitsingsvergunning van de eigenaar van het pand aan de Westerdreef 17.

Mesman: ‘We gaan dit niet ad hoc doen, maar willen criteria opstellen om hier een beleid voor te hebben. Er moet bijvoorbeeld een minimum vloeroppervlakte zijn va 45 m2 voor de nieuwe woongedeelten, de waarde van het woonhuis mag niet beneden de maximale huurgrens liggen en het gebouw moet een fundering hebben waarvan aannemelijk is dat deze binnen 25 jaar geen voorzieningen behoeft. Wanneer aan deze en andere gestelde criteria wordt voldaan, wordt splitsing toegestaan.’