Dé lokale en regionale nieuwssite

Beste bezoeker, Als journalist schrijf ik over actuele zaken. Deze blog heeft ruim 1,9 miljoen bezoekers verwelkomd. Hier vindt u alle, ruim 23.900, gepubliceerde artikelen, verschenen in landelijke, regionale en lokale dag- en weekbladen en magazines. Veel leesplezier! Mocht u onderwerpen aan de kaak willen stellen, neemt u dan contact met mij op: joepderksen@live.com. Foto's kunnen, tegen vergoeding, besteld worden via dit emailadres.

29 september 2007

Geen oorlogje om grenspaal

LISSE – ‘De Halfscheydtpaal, die het exacte middenpunt aangeeft van de trekvaart tussen Haarlem en Leiden, ligt hoogstwaarschijnlijk in Noordwijkerhout en niet in Lisse.’ Met deze mededeling kwam wethouder Guus Mesman (PvdA) dinsdag 18 september.

Mesman: ‘Met aan zekerheid grenzende waarschijnlijkheid staat deze grenspaal op het grondgebied van Noordwijkerhout, maar het is nog niet duidelijk van wie deze paal is. Ik wil met deze gemeente geen oorlogje om een grenspaal hebben, maar kijk naar het historische belang. Het is belangrijk dat de paal beschermd wordt en welke gemeente dit dan doet, is van ondergeschikt belang.’