Dé lokale en regionale nieuwssite

Beste bezoeker, Als journalist schrijf ik over actuele zaken. Deze blog heeft al miljoenen bezoekers verwelkomd. Hier vindt u alle, ruim 26.700, gepubliceerde artikelen, verschenen in landelijke, regionale en lokale dag- en weekbladen en magazines. Veel leesplezier! Mocht u onderwerpen aan de kaak willen stellen, neemt u dan contact met mij op: info@writing4u.nl. Foto's kunnen, tegen vergoeding, besteld worden via dit emailadres.

21 september 2007

Gemeenten gaan voor tienpuntenplan

LISSE – Het negenpuntenplan dat als leidraad dient voor de niet-vrijblijvende samenwerking tussen de gemeenten Hillegom, Lisse en Noordwijkerhout (HLN) bestaat in feite uit tien punten. Een projectleider van de HLN-overeenkomst vertelde dit voorafgaand aan de vergadering van donderdag 6 september.

Hij legde uit: ‘Een van de projecten die vrij vlot is rondgekomen betreft de Basisregistratie Adressen en Gebouwen (BAG). Daarnaast zagen we het ook wel zitten om stappen te zetten om de ICT van de drie gemeenten gelijk te trekken, want als je ergens financieel voordeel kunt krijgen, is het wel op dit gebied. In eerste instantie wilde Noordwijkerhout hier niet aan meewerken, maar ze zijn toch van gedachten veranderd. Maar omdat dit niet omschreven was als een van de negen punten, hebben we een klein trucje uitgehaald. Het project BAG heette voorheen “Project 5”. Dat heet nu “Project 5a” en het ICT-project noemen we “Project 5b”. In feite zijn er dus tien projecten.’