Dé lokale en regionale nieuwssite

Beste bezoeker, Als journalist schrijf ik over actuele zaken. Deze blog heeft al miljoenen bezoekers verwelkomd. Hier vindt u alle, ruim 26.700, gepubliceerde artikelen, verschenen in landelijke, regionale en lokale dag- en weekbladen en magazines. Veel leesplezier! Mocht u onderwerpen aan de kaak willen stellen, neemt u dan contact met mij op: info@writing4u.nl. Foto's kunnen, tegen vergoeding, besteld worden via dit emailadres.

21 september 2007

ISD helpt gehandicapte met nijpend vervoersprobleem

LISSE – De noodoproep van Ina Valstar – van Dijl (39) heeft gehoor gekregen bij de ISD. Valstar is in verband met een dwarslaesie al meer dan twintig jaar gebonden aan een rolstoel en wil haar kinderen zelf naar school brengen. Het is voor haar niet mogelijk om een kleuter van 4 naar school te brengen en tegelijk een driejarige peuter in de hand te houden. Valstar vroeg om ondersteuning van de ISD voor de aanschaf van aangepast vervoer voor deze situatie, maar liep klem bij deze organisatie. De regels stonden in eerste instantie niet toe dat een aangepast vervoermiddel vergoed zou worden.

Na een artikel in het Witte Weekblad kondigde de ISD vorige week aan dat het verzoek van Valstar toch wordt gehonoreerd. Enkele commissieleden spraken hun blijdschap uit tijdens de vergadering van de commissie Maatschappij & Financien. Joke Vermeulen (CDA): ‘Ik ben blij dat dit zo snel geregeld kon worden: een groot compliment aan de ISD!’ Levien de Braal (D66): Ik ben blij dat we een van de eerste gemeenten in Nederland zijn waar deze regeling voor het naar school kunnen brengen van je eigen kinderen van toepassing is.’