Dé lokale en regionale nieuwssite

Beste bezoeker, Als journalist schrijf ik over actuele zaken. Deze blog heeft al miljoenen bezoekers verwelkomd. Hier vindt u alle, ruim 26.500, gepubliceerde artikelen, verschenen in landelijke, regionale en lokale dag- en weekbladen en magazines. Veel leesplezier! Mocht u onderwerpen aan de kaak willen stellen, neemt u dan contact met mij op: info@writing4u.nl. Foto's kunnen, tegen vergoeding, besteld worden via dit emailadres.

22 september 2007

Rellen na afloop Najaarsfeesten

Politiemedewerker breekt enkel tijdens aanhouding


VOORHOUT - Tijdens de Najaarsfeesten in Voorhout heeft de politie bij ongeregeldheden drie mannen aangehouden. Rond 02.00 uur kreeg de politie een melding dat er een gewonde persoon op de Herenstraat lag. De politie is ter plaatse gegaan. Terwijl ambulancepersoneel de gewonde persoon hielp, kwam er steeds meer publiek op politie en ambulancepersoneel af. Om ervoor te zorgen dat het ambulancepersoneel ongestoord kon werken, schermde de politie hen af.

Meerdere mensen probeerden echter toch door deze afscherming heen te breken. Toen een politiemedewerker een van hen wilde aanhouden, verzette deze persoon zich tegen de aanhouding. Hierbij belandden beiden in een doodlopende steeg aan de Herenstraat. De politiemedewerker brak zijn enkel tijdens de aanhouding. Toen meerdere politiemedewerkers de steeg in waren gegaan om hun collega te hulp te schieten en naar het ambulancepersoneel te brengen, kwam een groot gedeelte van het publiek de steeg in en dreef de politie in het nauw. Ook ontstonden er verschillende vechtpartijtjes in het publiek onderling waarbij minstens twee gewonden vielen.

Hierop is assistentie ingeroepen van meer agenten. Met behulp van deze extra assistentie en twee diensthonden zijn uiteindelijk drie mensen aangehouden, onder wie degene die verdachte wordt van mishandeling van eerdergenoemde politiemedewerker die zijn enkel brak. Het gaat hier om een 26-jarige Voorhouter. De andere aangehouden verdachten zijn Voorhouters van 19 en 47 jaar. De eerste probeerde door de linie te breken die de politie had opgesteld om de gewonde collega af te schermen. De tweede ruide de menigte op om door de linie te breken. De twee personen die tijdens de ongeregeldheden gewond raakten en de collega die zijn enkel brak konden uiteindelijk alle drie door het ambulancepersoneel geholpen worden.

De politie heeft een onderzoek ingesteld naar de zaak en sluit niet uit dat er nog meer verdachten zullen worden aangehouden. Getuigen wordt verzocht zich te melden, via 0900-8844 of bij het politiebureau.

De ontwikkelingen van afgelopen weekend doen Kees van Velzen, voorzitter van de Oranje Vereniging Voorhout (OVV) pijn aan het hart. ‘Het is onterecht dat de onrusten zo’n stempel leggen op de najaarsfeesten, want deze waren op zaterdagavond al afgelopen. Om 22:00 uur op die zaterdagavond heeft de Oranje Vereniging Voorhout (OVV) alles overgedragen aan de plaatselijke horeca, terwijl de heibel uitbrak op zondagochtend rond 02:00 uur.’

‘Het gaat eigenlijk helemaal nergens om: de politie greep in bij een geval van wildplassen, en dat is mijns inziens terecht. Hier werd door een deel van het 700 man grote publiek op gereageerd en vervolgens liep de zaak uit de hand. Ik vind het ontzettend jammer dat dit heeft plaatsgevonden, vooral ook omdat de najaarsfeesten zelf zo perfect verlopen zijn.’

Hoewel de onlusten dus niet zijn gebeurd tijdens de najaarsfeesten, neemt de OVV wel voorzorgsmaatregelen voor het volgende jaar. ‘Dan plaatsen we absoluut meer tijdelijke openbare toiletten.’