Dé lokale en regionale nieuwssite

Beste bezoeker, Als journalist schrijf ik over actuele zaken. Deze blog heeft ruim 1,9 miljoen bezoekers verwelkomd. Hier vindt u alle, ruim 23.900, gepubliceerde artikelen, verschenen in landelijke, regionale en lokale dag- en weekbladen en magazines. Veel leesplezier! Mocht u onderwerpen aan de kaak willen stellen, neemt u dan contact met mij op: joepderksen@live.com. Foto's kunnen, tegen vergoeding, besteld worden via dit emailadres.

29 september 2007

Team Bollenstreek loopt zich al warm voor Roparun 2008

VOORHOUT – Sinds 2005 neemt Team Bollenstreek deel aan de Roparun, de langste non-stop estafetteloop ter wereld, waarbij meer dan 200 teams van 22 personen lopen om geld in te zamelen voor kankerpatienten die in hun laatste levensfase zitten. Tijdens de braderie konden de bezoekers nader kennis maken met enkele van de sportieve deelnemers, die hun benen inzetten om leven toe te voegen aan de dagen, daar waar geen dagen meer toegevoegd kunnen worden aan het leven.

Dave van der Wijngaard vertelt over de Roparun: “Deze non-stop estafette gaat van Parijs naar Rotterdam en de opbrengst gaat niet naar kankeronderzoek, maar juist naar kinderen in hun terminale levensfase. Met de opbrengst vrolijken we ruimtes op in hospices, schaffen bedden aan of hoofdhuidkoelers om gedurende een chemokuur het haar niet te snel te laten uitvallen.”

Dit jaar hebben alle deelnemers gezamenlijk een bedrag opgehaald van 3,7 miljoen euro, dankzij de vele sponsoren. Ook Team Bollenstreek draagt een niet onaanzienlijk steentje bij: ieder jaar groeit de opbrengst die volledig ten goede komt aan de kankerpatientjes. In 2005 was dit bedrag nog 8.000 euro, een jaar later 12.000 euro, maar dit is flink gegroeid naar 21.500 euro dit jaar.

Van der Wijngaard: “Een team bestaat uit 22 personen, verdeeld in acht lopers, vier fietsers en een begeleidend team. Je loopt 1,5 kilometer en dan wordt je vervangen door een volgende loper. Dit doen we, zodat er geen verzuring optreed tijdens de estafette. Met onze sportieve prestatie willen wij zoveel mogelijk particulieren en het bedrijfsleven enthousiast maken om ons team, financieel of door diensten of goederen, te ondersteunen. In 2008 willen wij ons weer graag inzetten. Als het kan, en we vinden eigenlijk dat het moet, met een nog groter bedrag dan dit jaar.”

Bijdrages kunnen gestort worden op gironummer 4853461, ten name van de Roparun Team Bollenstreek, t.a.v. D. van der Wijngaard, Snoeklaan 181, 2251 XE Voorhout. De volgende editie van de Roparun wordt gehouden op 10, 11 en 12 mei 2008. Voor meer informatie:
www.roparun.nl of bel Dave van der Wijngaard: 0252 222 605.