Dé lokale en regionale nieuwssite

Beste bezoeker, Als journalist schrijf ik over actuele zaken. Deze blog heeft al miljoenen bezoekers verwelkomd. Hier vindt u alle, ruim 26.700, gepubliceerde artikelen, verschenen in landelijke, regionale en lokale dag- en weekbladen en magazines. Veel leesplezier! Mocht u onderwerpen aan de kaak willen stellen, neemt u dan contact met mij op: info@writing4u.nl. Foto's kunnen, tegen vergoeding, besteld worden via dit emailadres.

21 september 2007

Wethouder Mesman opent bergbezinkbassin

LISSE – Wethouder Guus Mesman (PvdA) opende vrijdag 14 september tussen twee regenbuien door het nieuwe bergbezinkbassin (BBB) aan de Tasmanstraat door er met een gemeentelijk gietertje water in te gooien. Het BBB is in zeven maanden aangelegd om extra ruimte of ‘berging’ te creeren in het riool voor overtollig water.

Het bergbezinkbassin is onderdeel van het rioleringsproject Tasmanstraat. Het doel van dit project is het tegengaan van de vervuiling bij riooloverstorten op het oppervlaktewater. Naast de bouw van het bergbezinkbassin is in de Van Linschotenstraat, Van Speykstraat en de Tasmanstraat de diameter van het riool vergroot. Dit geeft het water meer ruimte en vermindert de vervuiling bij overstorten.

‘Het BBB ligt onder de grond en goed afgedekt in een grasveld en zorgt naast het bergen ook voor het bezinken. Dus mocht er een riooloverstort plaats vinden, dan is de waterkwaliteit beter’, informeert K. Dansen, gemeentelijk civieltechnisch medewerker.

‘In totaal kan het BBB 4,5 miljoen liter water opslaan’, zo vertelt Jan van Reenen, technisch adviseur bij Flygt. ‘Of er meer van deze installaties komen? Dat hangt af van het gemeentelijk rioleringsplan.’

Nadat Mesman het eerste litertje water gedeponeerd had, vormde zich een lange rij mensen die van de gelegenheid gebruik maakten om de betonnen bak van binnen te bekijken.