Dé lokale en regionale nieuwssite

Beste bezoeker, Als journalist schrijf ik over actuele zaken. Deze blog heeft al miljoenen bezoekers verwelkomd. Hier vindt u alle, ruim 26.800, gepubliceerde artikelen, verschenen in landelijke, regionale en lokale dag- en weekbladen en magazines. Veel leesplezier! Mocht u onderwerpen aan de kaak willen stellen, neemt u dan contact met mij op: info@writing4u.nl. Foto's kunnen, tegen vergoeding, besteld worden via dit emailadres.

03 oktober 2007

‘Demonstructie’ EHBO

VOORHOUT –Op zaterdag 15 september werd de nieuwe outfit van de EHBO-Voorhout officieel gepresenteerd. Naast de opvallende gele hesjes met het logo ‘EHBO Voorhout’ erop, beschikt iedere gediplomeerde EHBO’er voortaan over een felgele rugzak waarin zich onder meer een pakket van kneuzingenverbanden, een geplastificeerde kaart met telefoonnummers en maskers voor mond tot mond beademing bevinden.

Twee weken geleden is ook een nieuwe beginnerscursus EHBO van start gegaan. Achttien cursisten die het belangrijk vonden wat voor een ander in nood te kunnen betekenen, komen 13 weken lang bij elkaar om te leren wat ze kunnen doen wanneer iemand buiten bewustzijn is of gewond is geraakt. “Je leert allerlei dingen; van het plakken van een pleister op een wondje, tot en met hoe je moet reanimeren en wat je moet doen als je iemand bewusteloos op straat aantreft”, vertelt Simon Appel, voorzitter en penningmeester.

Vlak voor de ‘demonstructie’ (demonstratie / instructie, red.) begint, legt cursist Erik Caspers uit over zijn beweegreden om deel te nemen aan de cursus: “Ik doe het omdat ik in het onderwijs zit: bij een noodsituatie kan ik dan optreden.”

De afdeling Voorhout heeft 75 leden en in haar bijna 70-jarig bestaan zijn al meer dan 1.000 mensen opgeleid in de eerste hulp. EHBO-er Leo van Vliet vertelt: “We zijn allemaal vrijwilligers en ontvangen geen subsidie van de gemeente, al zou dat wel welkom zijn. Voor mensen die de EHBO Voorhout een warm hart toedragen en onze nieuwe outfit mee willen helpen bekostigen is ons rekening nummer: 3660.04.107 tnv EHBO Voorhout ovv nieuwe outfit.”

Meer informatie is te vinden op
www.ehbovoorhout.nl.