Dé lokale en regionale nieuwssite

Beste bezoeker, Als journalist schrijf ik over actuele zaken. Deze blog heeft ruim 1,9 miljoen bezoekers verwelkomd. Hier vindt u alle, ruim 23.900, gepubliceerde artikelen, verschenen in landelijke, regionale en lokale dag- en weekbladen en magazines. Veel leesplezier! Mocht u onderwerpen aan de kaak willen stellen, neemt u dan contact met mij op: joepderksen@live.com. Foto's kunnen, tegen vergoeding, besteld worden via dit emailadres.

31 oktober 2007

Nieuwe vorm leerlinggeld

LISSE – Het college wil een nieuwe bekostigingssystematiek instellen voor de gemeentelijke bijdrage aan schoolbegeleiding. Deze systematiek is gebaseerd op een bedrag per leerling, maar dit bedrag wordt in de komende jaren wel verlaagd.

Voor 2008 wordt uitgegaan van een bedrag van 30,10 euro per leerling. In 2009 is dit 26,30 euro en voor de jaren vanaf 2010 betaalt de gemeente een bedrag van 22,60 euro per leerling. Op de vraag of deze nieuwe systematiek nou voor- of nadelig is voor de scholen, antwoordt wethouder Bas Brekelmans (VVD): ‘De scholen ontvangen nagenoeg hetzelfde bedrag.’