Dé lokale en regionale nieuwssite

Beste bezoeker, Als journalist schrijf ik over actuele zaken. Deze blog heeft ruim 1,9 miljoen bezoekers verwelkomd. Hier vindt u alle, ruim 23.900, gepubliceerde artikelen, verschenen in landelijke, regionale en lokale dag- en weekbladen en magazines. Veel leesplezier! Mocht u onderwerpen aan de kaak willen stellen, neemt u dan contact met mij op: joepderksen@live.com. Foto's kunnen, tegen vergoeding, besteld worden via dit emailadres.

24 oktober 2007

Uitslag enquête agendapunt op conferentie over armoede

LISSE – In een gezamenlijk optreden houden de Cliëntenraad van de Intergemeentelijke Sociale Dienst (ISD) en de gemeenteraad een enquête over armoede in Lisse. Dinsdag 25 september presenteerden Cees Hogervorst en Wim Kley, respectievelijk voorzitter en plaatsvervangend voorzitter van de Cliëntenraad de vragenlijst, die moet leiden tot een beter inzicht bij de ISD in de lokale situatie. Doel is te weten te komen hoeveel mensen in armoede leven, wat hiervan de oorzaak is en aan welke dienstverlening behoefte is. Tijdens de op 6 november te houden armoedeconferentie worden de resultaten besproken.

Hogervorst: ‘Het is goed dat deze conferentie wordt georganiseerd: zo kunnen we zien of de ISD de zaken verkeerd aanpakt of niet. Probleem is dat het lastig is om de mensen, over wie zo’n conferentie gaat, moeilijk te bereiken zijn. Ze komen vaak niet opdagen, omdat ze het gevoel hebben bekeken te worden. Daarom hebben we deze enquête opgesteld en houden we interviews met de mensen. De uitslag van de enquête zal leidraad zijn voor de conferentie zelf.’

Kley vult aan: ‘Er is niet alleen bij cliënten van de ISD sprake van armoede, maar ook bij hogere inkomens en AOW-ers. Met deze enquête, die volledig anoniem wordt ingevuld, worden de meningen van diverse groepen verweven. Ongeveer 200 ISD-cliënten hebben de enquête ontvangen en exemplaren zijn ook af te halen bij het gemeentehuis en dienstencentrum De Beukenhof. Wij kunnen de mensen ook helpen om de enquête in te vullen: van 2 tot 18 oktober op dinsdag, woensdag en donderdag. Bel hiervoor: 0252 344 344 of email:
clientenraad_isd_lisse@hotmail.com.’

Op 6 november vindt de armoedeconferentie plaats, van 18:00 – 22:00 uur in hotel De Nachtegaal, Heereweg 10. Naast vertegenwoordigers van de gemeenten Hillegom, Noordwijkerhout, Teylingen en Lisse zijn ook afgevaardigden van de ISD en de Cliëntenraad van de ISD aanwezig. Daarnaast is iedereen die geïnteresseerd of persoonlijk betrokken is bij het onderwerp armoede van harte uitgenodigd.