Dé lokale en regionale nieuwssite

Beste bezoeker, Als journalist schrijf ik over actuele zaken. Deze blog heeft al miljoenen bezoekers verwelkomd. Hier vindt u alle, ruim 26.700, gepubliceerde artikelen, verschenen in landelijke, regionale en lokale dag- en weekbladen en magazines. Veel leesplezier! Mocht u onderwerpen aan de kaak willen stellen, neemt u dan contact met mij op: info@writing4u.nl. Foto's kunnen, tegen vergoeding, besteld worden via dit emailadres.

21 december 2007

“Creëer een plein op de Herenstraat”

VOORHOUT – Onlangs is bekend geworden dat de gemeente serieuze plannen heeft met de herinrichting van de Herenstraat. Een goede zaak, zo vindt ondernemer John van Dijk: “Zelf investeren we veel om de Herenstraat zo aantrekkelijk mogelijk te maken. Belangrijk is een wijze te vinden om deze straat op een andere manier in te richten, waarbij de bereikbaarheid van de ondernemers van essentieel belang is.”

Hij informeert: “De TOV en wethouder Bert Homan vormen een werkgroep om voorstellen te doen over de herinrichting. De huidige situatie ‘stoep-straat-stoep’ is echt niet meer van deze tijd en moet worden aangepast. Er moet meer regulatie plaatsvinden voor het weren van het doorgaand verkeer, zonder dat de bereikbaarheid verminderd wordt.”

Van Dijk gooit een balletje op: “Mogelijk kunnen we een plein creëren op de Herenstraat, waarbij de vijver van de kerk er ingevoegd wordt. Op deze manier probeer je om het lintgevoel, dat de Herenstraat nu eenmaal heeft, te doorbreken.”