Dé lokale en regionale nieuwssite

Beste bezoeker, Als journalist schrijf ik over actuele zaken. Deze blog heeft al miljoenen bezoekers verwelkomd. Hier vindt u alle, ruim 26.500, gepubliceerde artikelen, verschenen in landelijke, regionale en lokale dag- en weekbladen en magazines. Veel leesplezier! Mocht u onderwerpen aan de kaak willen stellen, neemt u dan contact met mij op: info@writing4u.nl. Foto's kunnen, tegen vergoeding, besteld worden via dit emailadres.

21 december 2007

Dansstudio Sonja gaat swingend het nieuwe jaar in

SASSENHEIM – Een jeugddroom is uitgekomen voor Sonja Janssen – Verbeek: ze mag zich eigenaar noemen van haar eigen dansstudio. Deze locatie, waar honderden jongens en meisjes van alle leeftijden allerlei verschillende danssoorten leren, is dan ook heel toepasselijk genaamd: ‘Dansstudio Sonja!’ “En voor alle duidelijkheid: we zijn geen stijldansschool!”

Door Joep Derksen

De eigenaresse vertelt: “Hier leren we kinderen en volwassenen allerlei dansvormen zoals jazzdans, streetdance, showdans, musicaldans, breakdance of een dansmix, waarin allerlei dansvormen voorkomen. Vanaf januari gaan we ons aanbod uitbreiden met de klassieke dansstijlen, zoals de Latin dance.”

Zodra Sonja kon lopen, op tweejarige leeftijd, danste ze al; bijna de hele dag door. Dansen was en is haar grote passie. Jarenlang werkte Sonja in sportcentra en balletscholen, maar in 2002 trok ze de stoute schoenen aan en startte ze met het dansles geven aan kleine kindergroepjes in een gymzaal. Dit was zo succesvol dat ze al snel een nieuw onderkomen moest vinden en dat werd de Menneweg 107. Tot nu toe zat ze hier als huurder, maar per 2 januari 2008 is zij de eigenaar van het gebouw.

Jumpstyle

Op het moment heeft Dansstudio Sonja ruim 400 leerlingen; dansen is hot! Ze legt uit: “Dansen is geen plezier meer voor twee, maar voor velen. Het is sociaal leuk om met de groep te swingen. De jumpstyle heeft ervoor gezorgd dat de kinderen, en dan met name jongens, zich op het schoolplein lekker gaan bewegen. Ook de videoclips op de muziekzenders stimuleren het dansen. Dat bewegen met het achterwerk, wordt door veel van de leerlingen nagedaan. Ik vind dat niet zo’n probleem, maar over het algemeen geldt wel: hoe ouder de leerlinge, hoe meer ze met het achterwerk willen swingen.”

Choreografie

Maar veel leerlingen zitten ook bij deze dansstudio om verder te komen in het dansvak of in de toneelwereld. “Hier kunnen ze zich op allerlei vlakken ontwikkelen. Ik bedenk ook de choreografie en werk samen met drie anderen. Zo geven in het weekend van 16 en 17 februari de leerlingen in het Rijnlands Lyceum drie of vier voorstellingen om hun kunnen te tonen. Nu al wordt er keihard voor geoefend en de kaarten hiervoor zijn begin volgend jaar beschikbaar.”

Ze besluit: “Iedereen kan dansen, ook de mensen die denken dat ze het niet kunnen, stijf zijn of ritmisch niet lekker in hun vel zitten. Zij kunnen het ook echt leren, want je hoeft geen lenig wondertje te zijn om te dansen. Wist je overigens dat we niet alleen de mensen leren dansen, maar ook sportlessen geven, a la shapelessen en callenitics: hiermee kunnen de mensen zich opwarmen en hun spieren versterken op lekkere muziek.”

Voor meer informatie: Dansstudio Sonja, Menneweg 107, Sassenheim, T: 0252 215 753, E:
info@dansenbijsonja.nl, W: www.dansenbijsonja.nl.