Dé lokale en regionale nieuwssite

Beste bezoeker, Als journalist schrijf ik over actuele zaken. Deze blog heeft al miljoenen bezoekers verwelkomd. Hier vindt u alle, ruim 26.500, gepubliceerde artikelen, verschenen in landelijke, regionale en lokale dag- en weekbladen en magazines. Veel leesplezier! Mocht u onderwerpen aan de kaak willen stellen, neemt u dan contact met mij op: info@writing4u.nl. Foto's kunnen, tegen vergoeding, besteld worden via dit emailadres.

21 december 2007

Garage Herenstaete: deels betaald parkeren

VOORHOUT – Met de komst van de parkeergarage onder Herenstaete lijkt ook de eerste vorm van betaald parkeren te worden ingevoerd. Een deel van de parkeerplaatsen daar zijn voor de bewoners en zo’n 100 andere plekken zijn bestemd voor klanten van de PLUS-supermarkt. Om te voorkomen dat mensen die niet bij de PLUS langsgaan, toch gratis gebruik maken van de dure parkeerplekken, overweegt de directie een parkeerwijze in te voeren, waarbij vanaf een bepaalde parkeerduur een vergoeding wordt gevraagd voor eenieder die geen boodschappen bij de PLUS heeft gehaald.

“Het wordt een garage met een slagboom, waarbij het parkeren gratis blijft voor alls PLUS-klanten. Deze plekken kosten vele tienduizenden euro’s en we moeten ons deel van de garage ook zelf onderhouden”, zo legt eigenaar John van Dijk uit. “In welke vorm we het betaald parkeren in gaan voeren is nog niet duidelijk, maar je zou kunnen denken aan een periode tot circa een uur gratis parkeren. Daarna gaat de meter lopen; dit doen we om de doorstroming van de parkeergarage te verbeteren. Wat ons betreft staat het gratis parkeren voorop, maar we zullen wel iets moeten doen om het geheel enigszins te reguleren.”