Dé lokale en regionale nieuwssite

Beste bezoeker, Als journalist schrijf ik over actuele zaken. Deze blog heeft al miljoenen bezoekers verwelkomd. Hier vindt u alle, ruim 26.500, gepubliceerde artikelen, verschenen in landelijke, regionale en lokale dag- en weekbladen en magazines. Veel leesplezier! Mocht u onderwerpen aan de kaak willen stellen, neemt u dan contact met mij op: info@writing4u.nl. Foto's kunnen, tegen vergoeding, besteld worden via dit emailadres.

28 december 2007

Gemeente ziet geen beren op de weg

LISSE – ‘De onlusten in het weekend van 15 en 16 december hebben geen gevolgen voor de proef met vrije sluitingstijden.’ Loco-burgemeester Adri de Roon gaf deze mededeling aangezien burgemeester Corrie Langelaar door ziekte tot 31 december niet in functie kan zijn.

In het bewuste weekend keerde een grote groep Katwijkse jongeren zich tegen twee agenten die de verhitte gemoederen wilden kalmeren. De dienders kwamen behoorlijk in het nauw en konden alleen ontzet worden door de toegesnelde medewerkers van nabijgelegen horecagelegenheden en de toezichthouders. De Roon: ‘Het is ook de stellige overtuiging van de politie dat dit incident helemaal niets te maken heeft met de proef. Het gebeurde namelijk op een tijdstip, kwart voor twee ’s nachts, waarop deze jongelui ook zonder de proef aanwezig zouden zijn geweest. Het college heeft geen aanwijzingen om de proef in te trekken of te heroverwegen.’