Dé lokale en regionale nieuwssite

Beste bezoeker, Als journalist schrijf ik over actuele zaken. Deze blog heeft al miljoenen bezoekers verwelkomd. Hier vindt u alle, ruim 26.500, gepubliceerde artikelen, verschenen in landelijke, regionale en lokale dag- en weekbladen en magazines. Veel leesplezier! Mocht u onderwerpen aan de kaak willen stellen, neemt u dan contact met mij op: info@writing4u.nl. Foto's kunnen, tegen vergoeding, besteld worden via dit emailadres.

21 december 2007

Kerstmarkt kweekt goodwill

VOORHOUT – De allereerste editie van de Kerstmarkt werd door honderden mensen bezocht en kan een groot succes genoemd worden. Het door het bestuur van de St. Bartholomeuskerk geïnitieerde en door vele verenigingen ondersteunde initiatief doet naar meer smaken, zo laat Rob van de Velde, vice voorzitter van het bestuur weten: “Het is niet uitgesloten dat we hier een jaarlijkse traditie van maken.”

Door Joep Derksen

Er was voor elk wat wils bij de verschillende kraampjes, tenten en hekafscheidingen. Voor de allerjongsten reed er een kleurrijk treintje en het was duidelijk dat de inzittenden het goed naar hun zin hadden. Iets verderop stond een tent waar boekofielen hun hart konden ophalen; ze konden snuffelen tussen een keur aan tweedehands boeken.

Voor de deuren van de kerk brachten meerdere koren prachtige muziek ten gehore, wat veel van de aanwezigen in een echte kerstsfeer bracht. De Kerstman, die natuurlijk niet ontbrak, had tijd vrij gemaakt in zijn drukke schema om kinderen op zijn schoot te nemen. De foto’s die daarvan gemaakt werden, zullen deze dagen menig schoorsteenmantel sieren.

Van de Velde vertelt: “Pakweg een half jaar geleden bedacht het bestuur dit concept van de Kerstmarkt. We willen namelijk als parochie ook iets betekenen voor de gemeenschap. Het lijkt erop dat dit gelukt is, want ik zie hier heel wat mensen die ik niet in de kerk zie. Ook het enthousiasme van de koren en verenigingen is overweldigend en we zijn erg veel dank verschuldigd aan de Oranjevereniging: die hebben zich fantastisch ingezet!”
Hoeveel hoopt de parochie bijeen te krijgen met deze Kerstmarkt? “We hebben helemaal geen bedrag in gedachten. Deze activiteit gaat puur om een stukje goodwill voor de parochie te scheppen.” Wanneer begint de renovatie aan de kerk? “Woensdag 19 december worden de biedingen van de bouwbedrijven met elkaar vergeleken en wordt bekend welk bedrijf de renovatie op zich neemt.
Overigens verloopt het inzamelen van de gelden voorspoedig, maar we wachten nog op uitsluitsel van het gemeentebestuur dat waarschijnlijk in 2008 zal komen. Zij moeten nog oordelen of ze ook een bijdrage willen leveren. Dit is voor verdere fondsenwerving cruciaal, want fondsen als 1818 willen enkel bijspringen als ook de gemeente zelf bijdraagt. Maar ik ben positief gestemd over de resultaten die tot nu toe behaald zijn.’