Dé lokale en regionale nieuwssite

Beste bezoeker, Als journalist schrijf ik over actuele zaken. Deze blog heeft al miljoenen bezoekers verwelkomd. Hier vindt u alle, ruim 26.700, gepubliceerde artikelen, verschenen in landelijke, regionale en lokale dag- en weekbladen en magazines. Veel leesplezier! Mocht u onderwerpen aan de kaak willen stellen, neemt u dan contact met mij op: info@writing4u.nl. Foto's kunnen, tegen vergoeding, besteld worden via dit emailadres.

21 december 2007

“Liever vandaag dan morgen op nieuwe locatie”

VOORHOUT – Het bruist al een tijd bij PLUS Van Dijk en voor diegeen die het nog niet wist, heeft de supermarkt ook een spandoek gehangen bij de plek waar de nieuwe vestiging komt: in de Herenstaete, waar de voormalige Agnes gevestigd was. John en Ada van Dijk vertellen over hun plannen die in 2008 gerealiseerd worden.

Door Joep Derksen

“In 1996 zijn we voor onszelf begonnen en in dat jaar al spraken we op het Voorhoutse gemeentehuis over een nieuwe locatie. Nu, na bijna 12 jaar, is het dan eindelijk zover; het is nog even afhankelijk van het winterweer, maar we verwachten dat we voor de bouwvakvakantie onze supermarkt op de nieuwe locatie hebben geopend.”

John legt een bouwtekening op tafel en informeert: “De zaak wordt twee keer zo groot als nu en we groeien qua winkeloppervlak van 560 m2 naar zo’n 1.400 m2. Daarnaast hebben we een eigen parkeergarage, waarbij zo’n 100 parkeerplekken bestemd zijn voor de PLUS-klanten. Vanuit de parkeergarage komen de shoppers dan met een tapis-rouland (een soort lopende band zoals je die ook op Schiphol ziet, red.) bij onze winkel. Daar krijgen alle afdelingen meer ruimte en een eigen uitstraling. Bovendien zetten we de versafdelingen in de schil (aan de buitenkant, red.)”

“De omwonenden hebben ook zo goed als geen last van het laad- en losverkeer, want voor deze vrachtwagens hebben we een speciale los-straat in het gebouw. Verder gaan we niet alles verklappen, maar wie onze winkel in Roelofarendsveen bezoekt, kan al kennismaken met het succesvolle concept dat we ook in Voorhout gaan invoeren.”

Acties

Het is zeker niet zo, dat PLUS Van Dijk het komende half jaar de dingen op hun beloop laat gaan. Er staan allerlei nieuwe acties op stapel en voor de feestdagen kunnen de klanten heerlijke zalmcarpaccio, quiche, verse ragout, gamba’s, creme brulee en chocolademousse als kant-en-klaarmaaltijden bemachtigen. John: “Met een goede magnetron of oventje, hoef je met Kerst niets voor te bereiden, maar je kunt het eten er gewoon inschuiven, even wachten en smullen maar!”

Ook de voetbalplaatjes komen er weer aan; in januari zijn ze weer verkrijgbaar en nu luxer dan ooit. De plaatjes zijn verkrijgbaar in de vorm van pasjes, dus een echt collectors’ item. Ook komen er acties voor het EK, de Olympische Spelen en de jaarlijkse knikkerrage. Ada: “De al afgeronde sjoelbakactie heeft heel wat teweeg gebracht, want nog steeds willen mensen een exemplaar hebben, bijvoorbeeld om met de kerst cadeau te geven. Wij hebben nog een adres waar we enkele exemplaren kunnen krijgen en deze week kunnen nog sjoelbakken bij ons besteld worden.”

Hebben John en Ada ooit getwijfeld om de supermarkt te verplaatsen? “We gaan wel een uitdaging aan, maar wat we nu doen is de enige juiste beslissing. Het kan ons niet snel genoeg gaan en we zitten liever vandaag dan morgen op de nieuwe locatie!”