Dé lokale en regionale nieuwssite

Beste bezoeker, Als journalist schrijf ik over actuele zaken. Deze blog heeft al miljoenen bezoekers verwelkomd. Hier vindt u alle, ruim 26.700, gepubliceerde artikelen, verschenen in landelijke, regionale en lokale dag- en weekbladen en magazines. Veel leesplezier! Mocht u onderwerpen aan de kaak willen stellen, neemt u dan contact met mij op: info@writing4u.nl. Foto's kunnen, tegen vergoeding, besteld worden via dit emailadres.

21 december 2007

“Majorettes zijn topsporters”

TEYLINGEN - Wethouder Wim Hollart reageert op de scheiding van de muziekvereniging en de majorettevereniging van St. Cecilia. “De majorettes zijn begonnen als onderdeel van de muziekvereniging, maar hebben zich in toenemende mate bezig gehouden met topsport. Je mag dat zo wel noemen, gezien de vele prijzen die ze binnenhalen op sterk bezette toernooien. Bij het laatstgehouden EK deden al 19 landen mee en op de WK’s zelfs een veelvoud hiervan. De majorettes leveren uitmuntende en bijzondere prestaties.”

Hij vervolgt: “De gemeente gaat in ieder geval kijken dat we de majoretteafdeling voortaan onder sport laat vallen. Ik voorzie geen problemen om hen naar sport te laten gaan, al moet ik nog een advies krijgen van mijn ambtenaren. Ik zou zeggen: het is al tijden zo dat je steeds meer geluiden hoort dat dit meer te beschouwen is als topsport. Ze maken namelijk ook gebruik van sportvoorzieningen en hebben zich volledig ontwikkeld tot topsporters, met eigen trainers.”

“Binnen het welzijnsprogramma hebben we een totaalbudget beschikbaar voor allerlei verenigingen die aan bepaalde voorwaarden voldoen. Dit budget wordt ieder jaar opnieuw beoordeeld en ook de majorettes kunnen een subsidie aanvragen. Aan een van de vereisten voldoen ze in ieder geval, want ze hebben genoeg jeugdleden.”