Dé lokale en regionale nieuwssite

Beste bezoeker, Als journalist schrijf ik over actuele zaken. Deze blog heeft ruim 1,9 miljoen bezoekers verwelkomd. Hier vindt u alle, ruim 23.900, gepubliceerde artikelen, verschenen in landelijke, regionale en lokale dag- en weekbladen en magazines. Veel leesplezier! Mocht u onderwerpen aan de kaak willen stellen, neemt u dan contact met mij op: joepderksen@live.com. Foto's kunnen, tegen vergoeding, besteld worden via dit emailadres.

30 januari 2008

“Een jaar werk wordt in 45 minuten van tafel geveegd”

TOV stelt besluit commissie ter discussie

SASSENHEIM – “Het wordt tijd voor een ander geluid, want het lijkt erop dat de Teylingen Ondernemers Vereniging (TOV) de zwarte piet krijgt toegespeeld bij de discussie over de bestemming van het plein aan de Oude Haven. De TOV was onderdeel van een werkgroep, waarbij we onze leden netjes hebben vertegenwoordigd.” Rob Batenburg, vice-voorzitter TOV, en Bert Kamp willen in een interview een mogelijk verkeerde publieke opinie rechtzetten.

Door Joep Derksen

In een persbericht van 29 november kondigde de gemeente Teylingen de nieuwe herinrichtingsplannen voor de Oude Haven aan. “Er komt een apart deel waar u op een terrasje kunt zitten en een apart deel waar u kunt parkeren. Het is de bedoeling de herinrichting klaar te hebben voor de start van het terrasseizoen op 1 april 2008. Deze nieuwe herinrichting is door een goede samenwerking tussen de afvaardiging van de horecaondernemers, de winkeliers in de Oude Haven en het bestuur van de TOV tot stand gekomen. Alle partijen zijn zeer tevreden met de nieuwe inrichting waarbij de twee verschillende functies van parkeerplaats en terras uit elkaar getrokken zijn. Het bestemmingsverkeer van de appartementen aan de Oude Haven hoeft in de nieuwe situatie niet meer over het parkeerterrein te rijden, maar wordt om het plein heen geleid.”

Batenburg en Kamp: “Horeca Nederland heeft indertijd het initiatief genomen om de op deze locatie al jaren liggende tijdelijke bestrating aan te pakken en een discussie over het parkeren en een terras op te starten. De horeca en gemeente hebben na een jaar lang praten gezamenlijke standpunten en uitgangspunten gevonden. Vorige week was er een commissievergadering over de aanpak van het plein bij de Oude Haven, zonder dat er iemand van de werkgroep of de verantwoordelijke ambtenaar bij aanwezig was. Het was een breedgedragen plan, maar twee insprekers konden daar alles zeggen, met als resultaat dat de politiek op basis van oneigenlijke argumenten het plein nu geheel autovrij wil maken.”

Planschadeaanvragen

Ze vervolgen: “De werkgroep had onderhandelen een resultaat bereikt waar de meeste mensen tevreden over waren: het was een heel breed gedragen compromis. Met deze nieuwe politieke richting die wordt ingeslagen, zullen er een hoop planschadeaanvragen komen. Na een commissievergadering van 45 minuten is een jaar werk van de tafel geveegd, zonder dat er iemand van de werkgroep bij aanwezig was. Voor ons is dit ook een leermoment: wij als TOV zullen ons voortaan eerst achter de oren krabben of we ooit nog in een werkgroep plaats zullen nemen.”

Verzuchtend: “Een autovrijplein wordt een leeg plein, want als je hier de auto’s weghaalt, wordt het elders in het dorp drukker, terwijl hier in Sassenheim al veel te weinig parkeerruimte is! En je kunt er vanop aan dat met het verdwijnen van de parkeerplaatsen, er veel meer auto’s gaan parkeren in de Teylingerlaan of bij het Voorhavenkwartier.” De TOV blijven de moed er echter in houden, zo laten ze weten: “Wij vertegenwoordigen de winkeliers en de horeca en zullen strijden tegen het verdwijnen van 18 parkeerplaatsen.”