Dé lokale en regionale nieuwssite

Beste bezoeker, Als journalist schrijf ik over actuele zaken. Deze blog heeft ruim 1,9 miljoen bezoekers verwelkomd. Hier vindt u alle, ruim 24.000, gepubliceerde artikelen, verschenen in landelijke, regionale en lokale dag- en weekbladen en magazines. Veel leesplezier! Mocht u onderwerpen aan de kaak willen stellen, neemt u dan contact met mij op: joepderksen@live.com. Foto's kunnen, tegen vergoeding, besteld worden via dit emailadres.

25 januari 2008

’t Onderdak en Trefpunt: jaarlijks 140 voorstellingen

TEYLINGEN – “Binnen onze gemeente bevinden zich twee mooie theaterzalen: ’t Onderdak in Sassenheim en het Trefpunt in Warmond en deze vullen elkaar perfect aan. Maar als je de afstemming tussen deze beide goed doet, kun je ervoor zorgen dat er meer voorstellingen gerealiseerd worden. Ik denk dat over vijf jaar deze twee locaties gezien zullen worden als 1 theater, waarin jaarlijks zo’n 140 voorstellingen gespeeld kunnen worden per locatie.” Met deze woorden gaf wethouder Bert Homan inzicht in zijn plannen voor de ontwikkeling van de theaterzalen tijdens de nieuwjaarsborrel van de TOV.

Ineke van Steensel, voorzitter van ’t Onderdak, die bij dezelfde bijeenkomst was, reageert: “De samenwerking tussen de beide theaters wordt al geïntensiveerd en we kijken hoe de theaterproducties elkaar aanvullen. Bij het opstellen van de jaarprogramma’s passen we ervoor op dat er geen dubbelingen plaatsvinden. Wat de opmerking over de groei van het aantal voorstellingen betreft: wij gaan voor kwaliteit en niet voor een bepaald aantal aan voorstellingen. Je moet daarbij ook bedenken dat er in ’t Onderdak ook veel verenigingen zitten, dus de zaal is niet altijd beschikbaar om voorstellingen te geven.”