Dé lokale en regionale nieuwssite

Beste bezoeker, Als journalist schrijf ik over actuele zaken. Deze blog heeft ruim 1,9 miljoen bezoekers verwelkomd. Hier vindt u alle, ruim 23.900, gepubliceerde artikelen, verschenen in landelijke, regionale en lokale dag- en weekbladen en magazines. Veel leesplezier! Mocht u onderwerpen aan de kaak willen stellen, neemt u dan contact met mij op: joepderksen@live.com. Foto's kunnen, tegen vergoeding, besteld worden via dit emailadres.

06 februari 2008

“Dit is mijn manier om Voorhout op te leuken”

Oma Oorbel opent deuren

VOORHOUT – In het pand waar voorheen John Voordouw zijn slagerij had, wordt op zaterdag 9 februari een compleet nieuwe winkel geopend: Oma Oorbel. En nee, in deze zaak worden geen oorbellen verkocht, maar een brede variatie aan kinderkleding, cadeau-artikelen en accessoires. Daarnaast heeft Oma Oorbel de enige gespecialiseerde kinderkapsalon in heel Voorhout, verzorgd door Bowie Haarmode.

De oude slagerij heeft een complete metamorfose ondergaan: de winkel is ruim en loopt ver door naar achteren. Een hoekje dat voorheen dienst deed om de slagerskleding in op te hangen, is nu omgebouwd tot een kleedhokje. Eigenaar Roosmarijn Muhren en verkoopster Birgit Hogewoning zijn deze week druk bezig om de laatste details nog tiptop in orde te krijgen. Muhren: “Ik miste hier in Voorhout altijd een kinderkledingwinkel, waar je ook kinderschoenen kunt kopen. Dus zei ik tegen mezelf: ‘Als het er niet is, dan zet ik het zelf wel op’. Dit is mijn manier om Voorhout op te leuken.”

Bijnaam

Over het ontstaan van de naam Oma Oorbel vertelt ze: “Mijn moeder wordt zo genoemd, want alle kinderen, dus ook de mijne, geven hun opa of oma een bijnaam. We hebben al heel veel positieve reacties gekregen: men is enthousiast dat het niet een zaak is met alweer het woord ‘kids’ erin.” Muhren vervolgt: “Naast de kinderkleding, kinderschoenen en kinderkapper, kunnen de mensen ook b ij ons terecht voor allerlei cadeau-artikelen zoals knuffels, zaklampjes, verkleedkleding en kinderverrekijkers. Maar ook zijn hier verrassende kraamcadeau’s, kleine speelgoedjes en kraamboeken.”

Met zoveel verschillende producten: hoe bepalen de twee wat goede en leuke spullen zijn? “Als wij inkopen, bedenken we ook of onze eigen kinderen de kleding willen dragen of de cadeau-artikelen willen krijgen. Wanneer het antwoord ‘Ja!’ is, dan komt het in Oma Oorbel te liggen! We hebben hier allerlei verschillende merken voor kinderen van 0 tot 14 jaar, waaronder Vingino, Breaz, Cakewalk, Noppies en Bam Bam. Maar ook opa’s en oma’s, tantes en ooms kunnen hier goed terecht voor originele cadeautjes voor de jong(st)e generatie. De filosofie van onze winkel kan zich omschrijven als: open, stoer en doe maar gewoon. We gaan terug naar de basis, laat de kinderen lekker buiten spelen. In dat verband hebben we binnenkort ook houten speelgoedspellen.”

Oma Oorbel, Herenstraat 116 in Voorhout is iedere week geopend van dinsdag tot en met zaterdag. Voor meer informatie:
www.omaoorbel.nl.