Dé lokale en regionale nieuwssite

Beste bezoeker, Als journalist schrijf ik over actuele zaken. Deze blog heeft al miljoenen bezoekers verwelkomd. Hier vindt u alle, ruim 26.500, gepubliceerde artikelen, verschenen in landelijke, regionale en lokale dag- en weekbladen en magazines. Veel leesplezier! Mocht u onderwerpen aan de kaak willen stellen, neemt u dan contact met mij op: info@writing4u.nl. Foto's kunnen, tegen vergoeding, besteld worden via dit emailadres.

21 februari 2008

Gescheiden inzameling flessen op milieustraat

LISSE – De gemeente gaat kleinschalige projecten opzetten om gescheiden inzameling van kunststof en plastic flessen te stimuleren. Dit maakte wethouder Bas Brekelmans (VVD) bekend op dinsdag 12 februari.

In 2007 sloten de Vereniging van Nederlandse Gemeenten (VNG), het verpakkende bedrijfsleven en het ministerie van VROM een raamovereenkomst. Deze overeenkomst betrof de productverantwoordelijkheid voor de gescheiden inzameling van verpakkingsafval. Over de wijze waarop deze inzameling in alle verschillende gemeentes moet gebeuren, is echter nog geen eensgezindheid, dus voorlopig adviseert de VNG de gemeenten om nog geen beslissing te nemen over de manier waarop de inzameling moet plaatsvinden.

Brekelmans: ‘Onze afdeling Algemene Dienst & Reiniging kwam met een voorstel om de gescheiden inzameling van kunststof en plastic flessen gescheiden in te zamelen. Ze willen alvast op kleine schaal kunststof flessen inzamelen op de milieustraat.’

De minister van VROM zal de Tweede Kamer voorstellen dat de gemeenten de kosten voor het opruimen en verwerken van het zwerfafval voortaan uit de afvalstoffenheffing kunnen financieren, zo werd vorige week duidelijk. Wat voor gevolgen kan dit hebben voor de inwoners van Lisse? De wethouder: ‘Dat zou een stijging van de afvalstoffenheffing kunnen betekenen.’