Dé lokale en regionale nieuwssite

Beste bezoeker, Als journalist schrijf ik over actuele zaken. Deze blog heeft al miljoenen bezoekers verwelkomd. Hier vindt u alle, ruim 26.800, gepubliceerde artikelen, verschenen in landelijke, regionale en lokale dag- en weekbladen en magazines. Veel leesplezier! Mocht u onderwerpen aan de kaak willen stellen, neemt u dan contact met mij op: info@writing4u.nl. Foto's kunnen, tegen vergoeding, besteld worden via dit emailadres.

27 maart 2008

Bollenband treedt op met Kleintje Pils en Jong Adest Musica

VOORHOUT – De Bollenband, een muziekgroep van veertig mensen met een verstandelijke beperking, treedt zaterdag 29 maart op in Panorama Tulipland. De toehoorders krijgen een muzikale avond voorgeschoten die zijn weerga niet kent.

Netty van der Vlugt, activiteitenleidster van de Bollenband, vertelt waar het die avond allemaal om draait: “De Bollenband is 27 jaar geleden opgericht om een leuk avondje te bieden aan mensen met een beperking, want een heleboel van hen houden echt van muziek. In Tulipland treedt de muziekgroep voor de negende keer op en ze krijgen hierbij ondersteuning van tien vrijwilligers. Ook doet de Bollenband die avond optredens samen met Jong Adest Musica en Kleintje Pils. Deze laatste band heeft vorig weekend opgetreden bij de Formule 1 races in Kuala Lumpur en speelt voor de tweede keer samen met de Bollenband.”

Op de avond zelf worden driehonderd mensen verwacht. Wat wordt hen voorgeschoteld? “De mensen zingen niet, maar geven een instrumentale voorstelling van populaire Nederlandse muziek van zangers als Rob de Nijs, Marco Borsato en Guus Meeuwis. Ze bespelen onder meer trommels, tamboerijnen en woodblocks. Je mag zelf bepalen of het van hoogstaande kwaliteit is, want we zeggen nooit ‘Nee’ tegen iemand die wil meespelen. Als mensen met een beperking het leuk vinden om mee te doen in de band, zijn ze altijd van harte welkom.”

De Bollenband treedt op zaterdag 29 maart op bij Panorama Tulipland. De show beging om 19:30 uur en duurt tot 22:30 uur. Kaartjes zijn voor 4,50 euro verkrijgbaar bij Panorama Tulipland zelf.