Dé lokale en regionale nieuwssite

Beste bezoeker, Als journalist schrijf ik over actuele zaken. Deze blog heeft al miljoenen bezoekers verwelkomd. Hier vindt u alle, ruim 26.800, gepubliceerde artikelen, verschenen in landelijke, regionale en lokale dag- en weekbladen en magazines. Veel leesplezier! Mocht u onderwerpen aan de kaak willen stellen, neemt u dan contact met mij op: info@writing4u.nl. Foto's kunnen, tegen vergoeding, besteld worden via dit emailadres.

22 maart 2008

Informatieavond Sierkwartier trekt veel belangstelling

LISSE – Maar liefst 400 mensen bezochten de inloopavond voor het project Sierkwartier, de nieuwbouw die later dit jaar van start gaat op het voormalige Sierex-terrein. De geïnteresseerden waren positief over de bouwtekeningen en de brochures die ze in handen kregen. Voor de eerste 240 bezoekers had Rabo Bouwfonds ook nog even zovele bakjes met bollen geregeld.

Anton van Noort is met zijn partner een van de bezoekers: ‘We zijn hier om te kijken wat het is. Als het ons bevalt, gaan we ons misschien voor een woning inschrijven.’ De heer en mevrouw Vrijburg zijn enthousiaster: ‘De huizen zien er mooi uit, al zijn de prijzen redelijk hoog. Maar voor nieuwbouw zijn het eigenlijk prima bedragen.’

Ewoud Houwink, verkoopmanager Rabo Bouwfonds, had de avond georganiseerd en in goede banen geleid. Hij vertelt: ‘Zo’n 400 mensen hebben een brochure meegenomen. Dat aantal is niet meer dan verwacht, want er is een woningtekort in de Bollenstreek. Het is altijd afwachten met zo’n startverkoop, maar de mensen vinden het heel erg leuk dat het project heel erg in de jaren dertig stijl is. De mensen reageerden heel enthousiast, met name over de bouwstijl zijn ze erg te spreken. Ook vinden ze de wat ruimere bewoningen en de locatie aan de Grevelingerstraat fantastisch.’

Wanneer begint de bouw van de zestig woningen? ‘Dat is heel erg afhankelijk van de sloop. Er moeten zoveel mogelijk woningen verkocht zijn (circa 80%) en dan kan er gesloopt worden. We hopen dit najaar te kunnen beginnen met bouwen.’ Waar komt de naam Sierkwartier vandaan? ‘Dat heeft natuurlijk te maken met het voormalige Sierexterrein en de bloemen in deze streek, maar ook is het een knipoog naar ‘sier’: de woningen die versierd zijn met brede dakranden.

Geïnteresseerden kunnen zich inschrijven voor een woning, waarna de woningen door loting worden toegewezen via Rabo Bouwfonds, zo laat de brochure weten. Houwink: ‘Het is niet zo dat alle formulieren in een bak worden gegooid en dan een nummer krijgen. Er wordt gekeken naar de eerste keus van de mensen, maar ook naar hun inkomens. Stel dat iemand niet een toereikend inkomen heeft om een woning te kopen, dan valt hij af.’
Sierkwartier wordt ontwikkeld door Thunissen en de verkoop gaat via Rabo Bouwfonds. Voor meer informatie kan een brochure afgehaald worden of tekeningen bekeken worden bij Hofzicht Makelaars. Voor meer informatie: www.sierkwartier.nl.

1 Comments:

At 9:42 p.m., Anonymous Anoniem said...

wat betreft de loting durf ik er bijna mijn handen voor in het vuur te steken dat je weinig kans maakt op een huis als je niet uit de bollenstreek komt!

 

Een reactie posten

<< Home