Dé lokale en regionale nieuwssite

Beste bezoeker, Als journalist schrijf ik over actuele zaken. Deze blog heeft al miljoenen bezoekers verwelkomd. Hier vindt u alle, ruim 26.700, gepubliceerde artikelen, verschenen in landelijke, regionale en lokale dag- en weekbladen en magazines. Veel leesplezier! Mocht u onderwerpen aan de kaak willen stellen, neemt u dan contact met mij op: info@writing4u.nl. Foto's kunnen, tegen vergoeding, besteld worden via dit emailadres.

28 maart 2008

Leeftijdsgrens alcoholverkoop mogelijk omhoog naar 18 jaar

LISSE – ‘Gaat de gemeente de leeftijdsgrens voor het schenken en verkopen van alcohol verhogen tot 18 jaar?’ Commissielid Bert van Santen (SGP/ChristenUnie) wilde het naadje van de kous weten tijdens de vergadering van de commissie Maatschappij en Financiën.

Wethouder Adri de Roon antwoordde: ‘Voor het alcoholbeleid willen we de mogelijkheden van de wetgeving omzetten in nieuw beleid. Het college moet zich nog beraden om in supermarkten de verkoop van drank te verbieden voor mensen onder de 18 jaar. Voor wat betreft het invoeren een leeftijdsverhoging voor het drinken van alcohol in commerciële gelegenheden; die kans is klein, want het ligt qua handhaving heel erg lastig. Maar wat betreft de verkoop bij slijters en supermarkten zou het kunnen. We hebben niet gezegd dat we het niet doen, maar ook niet dat we het wel doen.’