Dé lokale en regionale nieuwssite

Beste bezoeker, Als journalist schrijf ik over actuele zaken. Deze blog heeft al miljoenen bezoekers verwelkomd. Hier vindt u alle, ruim 26.800, gepubliceerde artikelen, verschenen in landelijke, regionale en lokale dag- en weekbladen en magazines. Veel leesplezier! Mocht u onderwerpen aan de kaak willen stellen, neemt u dan contact met mij op: info@writing4u.nl. Foto's kunnen, tegen vergoeding, besteld worden via dit emailadres.

27 maart 2008

Nieuwste snufjes op fietsgebied op beurs van Profile Warmerdam

Zesde editie Vrijetijds- & Fietsbeurs komend weekend in Warmond

WARMOND – Het Teylinger hoogtepunt op het gebied van fietsen vindt voor de zesde keer plaats: de Vrijetijds- & Fietsbeurs. Op zaterdag 29 maart en zondag 30 maart komt ieder die het fietsen een warm hart toedraagt naar Profile Warmerdam om zich door experts te laten informeren over de nieuwste snufjes op het fietsgebied.

Door Joep Derksen

Eigenaar Bart Warmerdam vertelt over het evenement: “Er is van alles te zien en te beleven. Je kunt bijvoorbeeld proefrijden op een van de gereedstaande elektrische fietsen van Nederlandse makelij. Ook zijn er gespecialiseerde mensen aanwezig van IDworkx, ons nieuwste kwaliteitsmerk in fietsen en Santos, die de bezoekers kunnen informeren en helpen. Ook de merken Trek en Batavus worden op die dag door de fabrikant ondersteund, waarbij de noviteiten van de markt uitgebreid naar voren kunnen komen.”

Idworkx

Hij vervolgt: “De fietshandel staat niet stil. Ieder jaar komen er nieuwe modellen en vernieuwingen, waarvan je denkt: ‘Hoe zijn ze daar nou weer opgekomen?’ Bij Profile Warmerdam hebben we ook een nieuw merk in onze collectie: Idworkx. Dit merk onderscheidt zich in de perfectie van de afwerking en is high tech’ het is de betere fiets die op de markt leverbaar is. Zo maakt Idworkx gebruik van dikkere banden, wat zorgt voor meer comfort, zonder dat de wrijving verhoogd wordt. Kwalitatief staat Idworkx in de top van de merken.”

Op de beurs zelf kunnen de bezoekers zich heel uitgebreid laten informeren. De fietsfabrieken zelf vaardigen mensen af en nemen demonstratiefietsen en –materiaal mee, zodat fietsen in allerlei soorten en maten uitgeprobeerd kunnen worden. Ook de fietsersbond heeft een aanvraag gedaan om op deze beurs aanwezig te mogen zijn en eigenaar Warmerdam is hier trots op: “Het feit dat zij ons benaderden, is toch een teken van volwassenheid voor deze beurs. Uiteraard staat de VVV Warmond er ook weer en met deze deelnemers is ook heel duidelijk dat dit niet alleen een commercieel getinte beurs is, maar juist ook heel geschikt om een heel stuk voorlichting te krijgen.”

Warmerdam vervolgt: “Uiteraard is een proefrit geheel vrijblijvend en is de toegang gratis. Over elke fiets kun je alles te weten komen en we hebben zo’n twintig fietsen klaar staan om op proef te rijden.” Bestaat er niet de kans dat mensen tijdens het proefrijden ervandoor gaan met de fiets? “Nee hoor, want ik heb een behoorlijk stuk mensenkennis. Een keer is het gebeurt dat we een fiets meegaven aan een man waarover we twijfels hadden. Een van mijn medewerkers is vervolgens op een afstandje achter die man aangereden. Toen die persoon tot maar liefst de jeugdgevangenis in Sassenheim was gefietst, tikte m’n medewerker op zijn schouder: ‘Het wordt nu weer tijd om terug te gaan naar de winkel!’, vertelt Warmerdam het verhaal lachend.

Brompton

Ook de Brompton is een aandachtstrekker: “Dit is het kleinste opvouwbare fietsje ter wereld, dat veel gebruikt wordt om op boten mee te nemen. De fiets is van hoge kwaliteit en in feite de enige vouwfiets die echt goed werkt. Uitgeklapt heeft het namelijk de normale lengte en op de weg is deze fiets heel stabiel. Daarnaast kunnen ook de vele accessoires bekeken worden en hebben we een aantal aanbiedingsfietsen die we met flinke kortingen van de hand doen, waaronder ook wat overjarige elektrische fietsen. Zo zie je maar, voor elk van de twee- tot drieduizend bezoekers die we verwachten, is er wat te vinden op deze beurs.”

De Vrijetijds- & Fietsbeurs vindt plaats op zaterdag 29 maart (van 10:00 – 17:00 uur) en zondag 30 maart (van 12:00 – 16:00 uur). Locatie: Herenweg 2 in Warmond. Voor meer informatie:
www.profilewarmerdam.nl.