Dé lokale en regionale nieuwssite

Beste bezoeker, Als journalist schrijf ik over actuele zaken. Deze blog heeft al miljoenen bezoekers verwelkomd. Hier vindt u alle, ruim 26.500, gepubliceerde artikelen, verschenen in landelijke, regionale en lokale dag- en weekbladen en magazines. Veel leesplezier! Mocht u onderwerpen aan de kaak willen stellen, neemt u dan contact met mij op: info@writing4u.nl. Foto's kunnen, tegen vergoeding, besteld worden via dit emailadres.

28 maart 2008

Rijksdienst stemt in met plan voor monument Stationsweg

LISSE – Wethouder Guus Mesman (PvdA), die het terrein Monumentenbeleid in portefeuille heeft, gaf een samenvatting van de reactie van de Rijksdienst voor Archeologie, Cultuurlandschap en Monumenten op het verlenen van een monumentenvergunning voor Stationsweg 51. Er is instemming, maar opmerkingen zijn wel geplaatst.

‘De bestaande pannen worden herlegd en, na controle, aangevuld met tweedehands pannen conform de bestaande. De gevels worden terughoudend hersteld; uitsluitend indien er een technische noodzaak voor bestaat. Partieel herstel van het metselwerk en voegwerk (kalkvoeg) conform bestaand werk heeft sterk de voorkeur. Het isoleren met een dun pakket aan de binnenzijde van het dak is acceptabel mits dit geen aansluitingsproblemen gaat veroorzaken ter plaatse van de kopgevels en bestaande goot. Indien tijdens het werk een ondervloer van klinkers wordt gevonden (vermoedelijk is dit zo), dan geniet het de voorkeur dat deze vloer behouden blijft. De rijksdienst juicht het toe dat de hoofdstructuur, met de dragende muur en de waterpomp, behouden en herkenbaar blijft.’