Dé lokale en regionale nieuwssite

Beste bezoeker, Als journalist schrijf ik over actuele zaken. Deze blog heeft al miljoenen bezoekers verwelkomd. Hier vindt u alle, ruim 26.800, gepubliceerde artikelen, verschenen in landelijke, regionale en lokale dag- en weekbladen en magazines. Veel leesplezier! Mocht u onderwerpen aan de kaak willen stellen, neemt u dan contact met mij op: info@writing4u.nl. Foto's kunnen, tegen vergoeding, besteld worden via dit emailadres.

27 maart 2008

Schoonoord blij met uitkomst ANWB Grote Beurten Test

VOORHOUT – Het gaat beter in de Nederlandse garages. Dat blijkt uit de derde Kampioen Grote Beurtentest. Een steekproef onder 91 autobedrijven levert een gemiddeld rapportcijfer van een 6,4 op. In de Duin- en Bollenstreek werden twee bedrijven aan de test onderworpen: Boot-Rialto in Noordwijk en Autobedrijf Schoonoord in Voorhout. Boot eindigde op de 30ste plaats, maar is inmiddels opgeheven. Met een 7,2 behaalde Schoonoord een 35ste positie. Eignaar Hans Boere is in zijn nopjes: “We zijn zeer tevreden!”

Boere: “Wij hebben goed gescoord en zijn zeer tevreden met de uitslag. Hieruit blijkt nog eens dat we helemaal niet slecht liggen in het dorp, want alle klanten zijn ook tevreden over ons.” De eigenaar wist op het moment dat de auto een grote beurt kreeg niet dat deze onderdeel was van de ANWB Grote Beurten test. “Deze controle werd helemaal geheim gehouden. De bewuste klant werkt zelf bij de ANWB en is al jaren een klant van ons. De auto is in december 2006 gecontroleerd en pas in september vorig jaar kregen wij te horen dat dit een controle bleek van de ANWB. Die mevrouw is heden ten dage nog uitstekend te spreken over onze service.”

Uit de test zelf kwamen twee opmerkingen naar voren: “De voorremmen zijn niet gereinigd, maar dat stond wel op de nota. Het oliepeil was te hoog.” Boere reageert hierop: “We hebben ons aller inziens de werkzaamheden netjes uitgevoerd. Dat die voorremmen een missertje is, daar hebben we aandacht aan geschonken. We hebben het met de werkplaats doorgenomen en het bleek een foutje richting de administratie toe te zijn. Voortaan wordt dit op een andere manier gedaan en moeten de monteurs een aantekening maken op mijn werkorder, dat ze iets wel of niet gereinigd hebben. Waar gewerkt wordt, worden foutjes gemaakt en dat mag ook. Het is zeker niet zo, dat we dingen in rekening brengen, die niet gedaan worden.” Over de opmerking van het oliepeil: “In het autodatasysteem gaf dat 4,3 aan in plaats van 4,0. Die drietiende telt bij ons niet mee.”

Boere vindt het helemaal niet erg om getest te worden: “We kennen onze eigen bedrijf en zitten al dertig jaar hier in het dorp. Als je de boel zou bedonderen, kun je het niet 30 jaar lang doen. Uit de test komen we heel goed uit en nu we de puntjes die gevonden zijn, afgehandeld hebben, gaan we door op die voet of beter.”