Dé lokale en regionale nieuwssite

Beste bezoeker, Als journalist schrijf ik over actuele zaken. Deze blog heeft al miljoenen bezoekers verwelkomd. Hier vindt u alle, ruim 26.500, gepubliceerde artikelen, verschenen in landelijke, regionale en lokale dag- en weekbladen en magazines. Veel leesplezier! Mocht u onderwerpen aan de kaak willen stellen, neemt u dan contact met mij op: info@writing4u.nl. Foto's kunnen, tegen vergoeding, besteld worden via dit emailadres.

28 maart 2008

Uniform handhavingsbeleid

LISSE – De gemeenten Hillegom en Lisse gaan een uniform handhavingsbeleid opzetten voor de tijdelijke huisvesting van buitenlandse werknemers of andere doelgroepen in woningen. Naast huisvesting in burgerwoningen heeft dit beleid ook betrekking op bedrijfswoningen en andere bedrijfspanden en verblijfsvormen. Dit maakte burgemeester Corrie Langelaar bekend op dinsdag 18 maart.

Langelaar: ‘Lisse en Hillegom gaan een gezamenlijk beleid opstellen, maar Noordwijkerhout doet hier niet aan mee omdat ze er onvoldoende ambtelijke capaciteit voor hebben.’ De burgemeester geeft ook aan waarom niet direct een beleid voor de gehele Duin- en Bollenstreek wordt opgezet: ‘We hebben ervoor gekozen om het samen met Hillegom te doen, want als er voor de hele Duin- en Bollenstreek beleid opgesteld had moeten worden, had het veel langer geduurd en wij willen er nu mee aan de slag. Bovendien kost de huidige opzet ook minder ambtelijke capaciteit.’