Dé lokale en regionale nieuwssite

Beste bezoeker, Als journalist schrijf ik over actuele zaken. Deze blog heeft al miljoenen bezoekers verwelkomd. Hier vindt u alle, ruim 26.700, gepubliceerde artikelen, verschenen in landelijke, regionale en lokale dag- en weekbladen en magazines. Veel leesplezier! Mocht u onderwerpen aan de kaak willen stellen, neemt u dan contact met mij op: info@writing4u.nl. Foto's kunnen, tegen vergoeding, besteld worden via dit emailadres.

27 maart 2008

Witte Pasen

STREEK – Had Bing Crosby nog geleefd, dan had hij ongetwijfeld gezongen: “I’m dreaming of a white Easter, may all my Easter dreams come true”. Soms zijn dromen bedrog, maar afgelopen Pasen werden de dromen werkelijkheid: een witte Pasen!

Zondag 23 maart begon het heel voorzichtig met enkele lichte sneeuwbuitjes die extra tinten gaven aan de ontluikende bloemen op de vele bollenvelden. Heel de streek werd op maandagochtend 24 maart echter verblijdt met een pak sneeuw, dat de nacht ervoor gevallen was. In de loop van de dag kwamen daar nog extra buien overheen.

Het is in veertig jaar niet meer zo koud geweest met Pasen en de temperaturen van de afgelopen paasnachten waren zelfs het laagst sinds 2001. Aan het gepraat over de wereldwijde opwarming van de aarde kan een nieuw hoofdstuk toegevoegd worden: er zijn plekken op aarde waar de stijging van de temperatuur geen doorgang vindt en laat een van die locaties nou net de Bollenstreek zijn. Leve de lente!