Dé lokale en regionale nieuwssite

Beste bezoeker, Als journalist schrijf ik over actuele zaken. Deze blog heeft ruim 1,9 miljoen bezoekers verwelkomd. Hier vindt u alle, ruim 23.900, gepubliceerde artikelen, verschenen in landelijke, regionale en lokale dag- en weekbladen en magazines. Veel leesplezier! Mocht u onderwerpen aan de kaak willen stellen, neemt u dan contact met mij op: joepderksen@live.com. Foto's kunnen, tegen vergoeding, besteld worden via dit emailadres.

25 april 2008

Adest Musica presenteert vierde cd

SASSENHEIM – Na lang wachten was het dan eindelijk zo ver: Adest Musica presenteerde haar nieuwste cd: State of the Art. Voorafgegaan door een muzikale obade met stukken als ‘Mercury’ en ‘The legend of the seas’ werden de meer dan 300 bezoekers in Park Rusthoff verrast met een prachtige show.

De twee bands van Adest Musica liepen voorafgaand aan de cd-presentatie door het dorp, zodat eenieder wist dat er wat te gebeuren stond. Ze lieten hun prachtige muziek horen en gingen naar het Park Rusthoff, gevolgd door een hele stoet mensen. ‘Ray Charles’ stond op het podium en enthousiasmeerde het publiek nog verder. Nadat nog enkele nummers gespeeld werden, kwam een bootje aanvaren met enkele dubieuze piraten, evenals Ray Charles uitgebeeld door de mensen van Toneelvereniging Pancras. Onder veel geschreeuw, gejouw en gedreig werd de schatkist met daarin de vierde cd van Adest Musica aan de voorzitter van Adest Musica, John van Dijk, overgedragen.

Na eerdere uitgebrachte cd’s in 1996 (Adestatement), 2000 (Marching 2000) en 2003 (Subtle Difference), was het hoog tijd voor de vierde cd, zo vond ook de voorzitter. De titel van de vierde cd is maandenlang het best bewaarde geheim van Teylingen geweest, evenals de naam van de persoon die het allereerste exemplaar in ontvangst mocht nemen. Van Dijk vertelde echter waarom dit niemand anders kon zijn dan Rick de Bruin: “Deze cd is opgedragen aan alle vrijwilligers en dat verzoek kwam van de leden zelf. Rick is multi-inzetbaar, of het nu om het laden en lossen of zijn bemoeienissen voor de activiteitencommissie gaat. Altijd verricht hij hand- en spandiensten en daar zijn we hem, evenals alle andere vrijwilligers, ontzettend dankbaar voor.’

Voor De Bruin zelf was het ook een totale verrassing. Nadat zijn naam werd geroepen kwam hij helemaal van achteruit het publiek naar voren lopen om de cd in ontvangst te nemen. Toen dat gebeurd was, spoedde hij zich weer terug, maar kon nog net voor een eerste reactie onderschept worden: Hoe vindt hij het dat hij het eerste exemplaar in ontvangst mocht nemen? De Bruin keek de verslaggever aan, met betraande ogen, en zei: “Dit is super, dat had ik nooit verwacht. Ik ben er echt heel, heel blij mee.” Ook Rob Balfoort, muzikaal leider, en Jos Lustberg, dirigent slagwerk werden in het zonnetje gezet en ontvingen de nieuwste cd, volledig ingelijst.