Dé lokale en regionale nieuwssite

Beste bezoeker, Als journalist schrijf ik over actuele zaken. Deze blog heeft ruim 1,9 miljoen bezoekers verwelkomd. Hier vindt u alle, ruim 24.000, gepubliceerde artikelen, verschenen in landelijke, regionale en lokale dag- en weekbladen en magazines. Veel leesplezier! Mocht u onderwerpen aan de kaak willen stellen, neemt u dan contact met mij op: joepderksen@live.com. Foto's kunnen, tegen vergoeding, besteld worden via dit emailadres.

25 april 2008

Geen verschuiving rode contour Geestwater

LISSE – Het ziet er niet naar uit dat de rode contour rond Geestwater, waar geen infrastructurele of bouwontwikkelingen mogen plaatsvinden, wordt opgeheven. Dit antwoordde wethouder Guus Mesman op een vraag van fractievoorzitter Marius Nieuwenhuis (SGP/ChristenUnie).

Mesman: ‘Ik had een verhelderend gesprek met de Provincie en een afvaardiging van het ministerie van VROM. De Provincie wil best bespreekbaar maken of die rode contour verlegd kan worden. De mevrouw van VROM was echter glashard. Ze zei: “Alle woningen binnen de 20ke contour zouden eigenlijk afgebroken moeten worden. Er komt geen huis bij binnen rode contouren, komt u maar over 15 jaar terug, als de vliegtuigen stiller zijn geworden.” De Provincie heeft wel gezegd: schrijf rustig uw plannen op, neem die uitbreiding op van Geestwater in uw wensenlijstje op en maak kenbaar wat u wilt bereiken. U kunt het bij ons aanzwengelen en wij brengen het op bij het rijk.’ Mesman: ‘Dat vond ik een goede insteek van de provincie.’