Dé lokale en regionale nieuwssite

Beste bezoeker, Als journalist schrijf ik over actuele zaken. Deze blog heeft ruim 1,9 miljoen bezoekers verwelkomd. Hier vindt u alle, ruim 24.000, gepubliceerde artikelen, verschenen in landelijke, regionale en lokale dag- en weekbladen en magazines. Veel leesplezier! Mocht u onderwerpen aan de kaak willen stellen, neemt u dan contact met mij op: joepderksen@live.com. Foto's kunnen, tegen vergoeding, besteld worden via dit emailadres.

25 april 2008

Toestemming voor nieuwe dakpannen De Akker

Joep Derksen

LISSE – Basisschool De Akker mag van de monumentencommissie haar dakpannen vervangen, zonder aanvullende maatregelen te nemen. Voor het bestuur van de school is dit een grote opluchting, want daarom kunnen al deze zomervakantie de pannen vervangen worden, zodat er geen lekkages meer voorkomen in de klassen.

Directeur Gert Romeijn en Ad Baaij legden hun plannen voor aan de monumentencommissie. Dat is noodzakelijk aangezien het gebouw van De Akker een beschermd dorpsgezicht is en er daarom zonder het fiat van de monumentencommissie geen enkele wijziging plaats mag vinden. Het vervangen van de dakpannen door volledig identieke exemplaren is echter geen wijziging, zo vond de commissie, en de school mag de werkzaamheden uitvoeren.
Romeijn en Baaij reageerden tevreden en opgelucht: ‘De pannen op het dak zijn 103 jaar oud, maar deze pannen worden nog altijd geproduceerd. Het is hoogst noodzakelijk om de slechte exemplaren door nieuwe te vervangen, want we hebben af en toe te maken met lekkages. In de klassen druipt het water soms op de tafels. Dat we nu geen extra werkbeschrijvingen aan de monumentencommissie hoeven aan te geven, scheelt een hoop tekenwerk en we kunnen de werkuitvoeringen in juni laten plaatsvinden. We lopen dus geen vertraging op en volgend schooljaar zitten alle kinderen in droge klaslokalen.’