Dé lokale en regionale nieuwssite

Beste bezoeker, Als journalist schrijf ik over actuele zaken. Deze blog heeft ruim 1,9 miljoen bezoekers verwelkomd. Hier vindt u alle, ruim 24.000, gepubliceerde artikelen, verschenen in landelijke, regionale en lokale dag- en weekbladen en magazines. Veel leesplezier! Mocht u onderwerpen aan de kaak willen stellen, neemt u dan contact met mij op: joepderksen@live.com. Foto's kunnen, tegen vergoeding, besteld worden via dit emailadres.

29 april 2008

‘Wat een kleurenpracht’

TEYLINGEN – De bekende schilder Henri Hess was donderdag 24 april te zien tussen de bollenvelden, waar hij voor het eerst in zijn leven een schilderij van maakte. Tegelijkertijd bracht hij zes amateur-schilders enkele fijne kneepjes van het vak bij met tips en adviezen. Hij deed dit op uitnodiging van Rob Beelen, eigenaar van het Grachthuisje, waar hij al meer dan tien jaar sterke vriendschapsbanden mee heeft.

Voorafgaand aan het schilderen in de buitenlucht bezocht de groep Panorama Tulipland ‘om de eerste sfeer te proeven’, zoals de mede-eigenaar van Tulipland, Herman van Amsterdam, het noemde. Dit is het eerste initiatief dat Tulipland met een Lisses bedrijf opzet; smaakt dat naar meer? Beelen antwoordde hierop: ‘Ik denk en hoop dat Panorama Tulipland naar Lisse komt.’

Henri Hess zelf genoot ondertussen van de natuur: ‘Wat een kleurenpracht! Dat zie je bij ons in Brabant niet!’ Over de dag zelf: ‘Ik probeer de andere schilders een beetje te begeleiden, help hen perspectief in het werk aan te brengen. Daarom staan we hier ook bij de Torenlaan: dan kunnen we de boompjes op de voorgrond schilderen, met de velden erachter.’
Het Grachthuisje en Panorama Tulipland gaan in de komende jaren meer schilders uitnodigen om in de buitenlucht lessen te geven. Voor meer informatie kan contact worden opgenomen met een van beide organisaties. Kijk op de websites: www.grachthuisje.nl of www.tulipland.nl.