Dé lokale en regionale nieuwssite

Beste bezoeker, Als journalist schrijf ik over actuele zaken. Deze blog heeft ruim 1,9 miljoen bezoekers verwelkomd. Hier vindt u alle, ruim 24.000, gepubliceerde artikelen, verschenen in landelijke, regionale en lokale dag- en weekbladen en magazines. Veel leesplezier! Mocht u onderwerpen aan de kaak willen stellen, neemt u dan contact met mij op: joepderksen@live.com. Foto's kunnen, tegen vergoeding, besteld worden via dit emailadres.

23 mei 2008

Nieuwe Digros beantwoordt aan wensen consument

Vers & ruimte toverwoorden in vestiging Noordwijk Binnen

NOORDWIJK – Na jarenlang wachten was woensdag 21 mei het grote moment waar veel klanten op hadden gewacht dan eindelijk gekomen: de opening van de hernieuwde vestiging van de Digros. Vele tientallen klanten hadden zich voorafgaand aan het doorknippen van een groot lint al verzameld voor de ingang en ze kregen koffie, cake en een showtje van entertainer Maître Pierre.

Door Joep Derksen

De supermarkt bevindt zich letterlijk op een steenworp afstand van de oude locatie, maar de verwachtingen van de klanten zijn hooggespannen. Wendy Meijer en Corine Mink laten weten: “We hopen op een uitgebreide selectie van het groente en fruit en dat het er fris en schoon uitziet.” Kim van Eeden en Hester Smeltink: “We zijn al vele jaren klant van de Digros, maar hopen wel dat de kwaliteit van de groenten verbeterd is en het assortiment is uitgebreid. Ook zou het fijn zijn als ze na een tijdje niet alle producten van plaats veranderen, want dan moet je alles weer opnieuw zien te vinden.”

Scherp

De klanten hoeven zich echter geen enkele zorgen te maken, zo laat John Roosdorp, directeur van alle Digros-vestigingen in Nederland, weten. “Op deze nieuwe locatie hebben we veel meer ruimte en schenken we uitgebreid aandacht aan verse producten. De indeling van de schappen heeft een vernieuwde stijl en vers & ruimte zijn toverwoorden.” Hoe stelt Digros zich op tegen de concurrentie, die in Noordwijk-Binnen ook flink aan de weg aan het timmeren is, met de opening van een nieuwe vestiging en het opzetten van een doorbraakwinkel later dit jaar? Roosdorp maakt zich geen zorgen: “We kunnen naast elkaar bestaan en houden elkaar scherp. Digros probeert de consument te verwennen, met een heel ruim assortiment; meer dan 15.000 producten.” Supermarktmanager Aad van der Zalm vult aan: “Laat de concurrentie maar komen, wij hebben er geen angst voor. Natuurlijk kijken we ook bij hen om te zien welke veranderingen zij doorvoeren, maar het concept voor deze winkel ligt al een tijdje klaar. De mensen van de werkvloer hebben hun persoonlijke inbreng kunnen geven, zodat de winkel echt is ingericht op de wensen van de consument.”

Bedankje

Het is kort voor 09:00 uur en terwijl het personeel van Van der Zalm nog een bedankje krijgt voor al het werk van de afgelopen drie dagen waarin de supermarkt geheel is ingericht, bereidt Maître Pierre de openingshandelingen voor. Hij nodigt twee Digros-klanten uit om een kaartspelletje te spelen: de winnaar mag het lint doorknippen en wint een minuut gratis winkelen. Het goochelen met de kaarten leek echter voor de Maître zelf ook erg ingewikkeld, want hij vergiste zich in de winnaar, zodat niet de heer Caspers, maar mevrouw Dekker het lint mocht doorknippen.

Bananen

Na deze ceremonie stromen de klanten binnen: overzichtskaarten met de indeling van de supermarkt worden uitgedeeld en zijn de komende weken te verkrijgen. De reacties van de supermarktshoppers zijn onverdeeld positief: “De winkel is veel ruimer en de prijzen zijn hetzelfde gebleven. Ik zag al dat de bananen in de aanbieding zijn”, zo laat mevrouw Van de Kooy weten. “Het is een mooie winkel en een grote aanwinst voor Noordwijk. Hij ligt hier netjes en ik vind die ondergrondse parkeergarage ook prima”, vertelt de heer Fennes. De heer van Oosten is op zoek naar kattenvoer: “Leuk ziet het eruit en alles is heerlijk ruim.”

Roosdorp verklapt tenslotte nog een nieuwtje: “Dankzij de ruime paden kunnen de mensen gemakkelijk rondlopen. Ook zorgen we voor een snelle doorstroming aan de kassa. Als er meer dan vier mensen met hun winkelwagentje in een rij staan bij de kassa en alle kassa’s zijn open, dan kun je een héél aardig boodschappenvoordeel verwachten!”

Digros, Keuvel 2, Noordwijk