Dé lokale en regionale nieuwssite

Beste bezoeker, Als journalist schrijf ik over actuele zaken. Deze blog heeft ruim 1,9 miljoen bezoekers verwelkomd. Hier vindt u alle, ruim 23.900, gepubliceerde artikelen, verschenen in landelijke, regionale en lokale dag- en weekbladen en magazines. Veel leesplezier! Mocht u onderwerpen aan de kaak willen stellen, neemt u dan contact met mij op: joepderksen@live.com. Foto's kunnen, tegen vergoeding, besteld worden via dit emailadres.

28 mei 2008

Toestemming bouw bedrijfspand

LISSE – Een bedrijfspand mag gebouwd worden op de locatie Vennestraat 11, ondanks het feit dat een kleine strook van het perceel binnen de primaire waterkering ligt. Dit maakte wethouder Jan Kippers (CDA) dinsdag 20 mei bekend namens zijn collega Guus Mesman (PvdA).
Kippers: ‘We hebben nog geen definitief plan van de eigenaar Vennezijde B.V. ontvangen, maar wel een schetsmatige opzet, waarmee wij in grote lijnen akkoord zijn. Het Hoogheemraadschap van Rijnland heeft toestemming gegeven om in de primaire waterkring te bouwen. Het heeft het bedrijf veel moeite gekost om realisatie van een bouwplan op dit terrein mogelijk te maken, want het perceel is lastig gesitueerd in een hoekje van het bedrijventerrein, waardoor ontsluiting en parkeren ook lastig is. Het Hoogheemraadschap heeft als eis gesteld dat extra oppervlaktewater gecompenseerd moet worden vanwege de verharding van het terrein en dat is opgelost middels het graven van extra water in datzelfde gebied.’