Dé lokale en regionale nieuwssite

Beste bezoeker, Als journalist schrijf ik over actuele zaken. Deze blog heeft ruim 1,9 miljoen bezoekers verwelkomd. Hier vindt u alle, ruim 23.900, gepubliceerde artikelen, verschenen in landelijke, regionale en lokale dag- en weekbladen en magazines. Veel leesplezier! Mocht u onderwerpen aan de kaak willen stellen, neemt u dan contact met mij op: joepderksen@live.com. Foto's kunnen, tegen vergoeding, besteld worden via dit emailadres.

25 juni 2008

‘Absurde stemverklaring’ van CDA

LISSE – De gemeenteraad stemde donderdag 19 juni in met de garantstelling voor FC Lisse. De lokale trots die zaterdag 21 juni het algeheel amateur kampioenschap in de wacht sleepte, kan hierdoor haar plannen voor acht extra kleedkamers en een nieuw kunstgrasveld waarmaken.

De fractie van het CDA plaatste echter een kanttekening middels een stemverklaring: ‘We zijn niet tegen deze garantstelling, want we hebben naast het CDA-groen ook de blauw/gele kleuren in ons hart. We hebben wel een aantal opmerkingen over de onderbouwing van het collegevoorstel, onder meer het volgende: een garantstelling vinden wij wel degelijk een vorm van financiële ondersteuning. Voortaan zullen we voorstellen voor uitzonderingscriteria bespreken bij nieuw beleid, wanneer zich dit aandient. De vernieuwingen zijn echter voor FC Lisse hard nodig en deze club mag niet de dupe worden van een naar onze mening onvoldoende doordachte onderbouwing’, aldus fractievoorzitter Benno Kooij. Alleen fractievoorzitter Cees Verburg (D66) reageerde op de stemverklaring: ‘Ik vind dit een absurde stemverklaring.’