Dé lokale en regionale nieuwssite

Beste bezoeker, Als journalist schrijf ik over actuele zaken. Deze blog heeft ruim 1,9 miljoen bezoekers verwelkomd. Hier vindt u alle, ruim 23.900, gepubliceerde artikelen, verschenen in landelijke, regionale en lokale dag- en weekbladen en magazines. Veel leesplezier! Mocht u onderwerpen aan de kaak willen stellen, neemt u dan contact met mij op: joepderksen@live.com. Foto's kunnen, tegen vergoeding, besteld worden via dit emailadres.

18 juni 2008

“Avondwandelvierdaagse is heerlijk om te doen”

VOORHOUT – Maar liefst 590 mensen meldden zich aan de start van de avondwandelvierdaagse, die afgelopen maandag bij het scoutinggebouw aan de Sportlaan van start ging. Ook liep een aantal van de jongste deelnemertjes de eendagswandeling, zodat ze met het fenomeen wandelvierdaagse kennis kunnen maken.

Door Joep Derksen

Een enkele deelnemer was uit macht der gewoonte toch nog naar de Spelewey gegaan om zich te melden voor de start, maar de organiserende Oranjevereniging Voorhout had een mededeling aan de deur geplakt dat de start bij het scoutinggebouw plaatsvond.

In de voorverkoop waren er al 425 kaartjes verkocht en op het laatste moment besloten ruim 160 mensen alsnog om deel te nemen aan dit evenement dat alweer voor de 34ste keer gehouden wordt. Het weer die maandag was prachtig, met een stralende zon en al een uur van tevoren meldden de eerste deelnemers zich. De familie Zuidhoek doet voor de tweede achtereenvolgende jaar mee: “We doen mee aan de vijf kilometer, niet alleen voor de kinderen, maar we willen ook op tijd thuis zijn voor het voetbal.” Vorig jaar beviel het goed en alleen de kleine Kelsey had er blaren aan overgehouden, maar ze wist zelf waarom: “Ik liep toen met teenslippers.”

De familie Beekman (vader met drie kinderen), lopen ook al enkele jaren mee: “Het hoort erbij en is een stuk traditie. Bovendien is het goed voor de kinderen om actief te bewegen. De leukste avond is overigens de donderdagavond, wanneer alle deelnemers in het dorp ingehaald worden.” De heer en mevrouw Broelman lopen dit jaar mee met hun kleinzoon Alex (9): “Om hem wat support te geven en het is heerlijk om dit met hem te doen.”

Nadat op donderdagavond de Herenstraat is omgedoopt in de Via Flora en alle deelnemers feestelijk worden onthaald, kunnen de wandelaars zich een jaar voorbereiden op de 35ste editie van de avondwandelvierdaagse die wordt gehouden van 8 tot en met 11 juni 2009. En voor diegenen die niet zo lang stil kunnen zitten: van 22 tot en met 24 juli organiseert de Oranjevereniging Voorhout de 24ste avondfietsdriedaagse.